JANUARI 2023

2023
PIZZA – Sön, kl: 16.40 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Pizza hemmagjord

Internationella PIZZA dagen!

Är sugen på pizza, inte av den vanliga anledningen på en ny­års­dag, då ny­års­firandet gick lugnt till. Nej hörde på Sveriges radio att det är Internationella Pizzadagen idag. Sedan dess har jag bara tänkt på pizza. Det är för sent att göra en egen (degen) om jag ska äta den dagen till ära. Det får bli köpepizza!

Jaha, då var det ett nytt år.

Vad innebär det då? mer än att jag kommer skriva fel årtal överallt några veckor framöver.

Det betyder också att har hållit på med cancern i två och ett halvt år nu. Kanske ska ta bort under­rubriken till bloggen: ”EN BLOGG AV EN NYBÖRJARE PÅ CANCER”. Eller nej den får vara kvar… ibland skriver jag ut mina tankar av bara farten, som till exempel just nu.

Vi får hoppas att det blir ett bra år och att forsk­ningen går framåt, vilken den gör med storm­steg just nu.

Det är framför allt de mål­in­rikt­ade be­hand­ling­arna som gör stora framsteg. Spännande faktiskt, tror jag ska nörda ner mig i forsk­ning kring mål­inrikt­ade läke­medel. Vi får se, det är ganska svår­läst med alla be­grepp man måste slå upp osv.
 

Nu­vara­nde be­hand­ling tickar på och den 9 januari ska jag träffa min be­hand­lande läkare för upp­följning. Som vanligt en sak i taget.

Dax att beställa pizza med extra allt för nu har magen kurrat oav­brutet den senaste timmen.

Calzone

Edit (kl. 23.37)
Det blev en Calzone special, super­smaskens trots lite kartong­smak, halva gick ner! God natt!

Nyårsmaten

–Idag är ny­års­afton en fest­kväll då vi ofta är extra upp­klädda och äter luxuös fest­mat som hummer och champagne. Det här är ganska nytt, sedan sent 1900-tal och blev väldigt tydligt runt millennieskiftet. Men långt in på 1900-talet var det fort­fara­nde mest en upp­repning av julmaten som serverades. Tore Wretman föreslog 1970 en i jämförelse ganska vardaglig Biff Stroganoff som nyårsmeny. Den allra nyaste mat­tradi­tionen är för­mod­ligen pizzan på ny­års­dagen.”
Källa: Nordiska Museet

God morgon – Mån, kl. 11.18 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
God morgon  – Mån, kl. 11.18 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Igår råkade jag somna hårt i soffan.

Vaknade runt 8-tiden, outvilad av någon märklig anledning när ”man” man sover i soffan.
Hade en dröm som handlade om att en kompis vägrade svara på om han hade en plast Monstera eller om den var riktig.
Han hade placerat den bakom en bänk så jag kunde inte komma nära och känna på den. Han vägrade svara trots att jag upprepade min fråga flera gånger… sen vaknade jag.
 
Inte ens mina drömmar är spänn­ande längre. Ibland önskar jag att jag hade mardrömmar lite då och då för spänningens skull. Finns det några knep för att framkalla mar­drömm­ar? Skräck­filmer och cancer fungerar inte på mig iaf.

Idag ska jag försöka jobba är planen.

Ibland leker jag kontor, det blir roligare och tydligare att jag jobbar. Att leka kontor är att ha skjorta och slips. Om det är varmt med i bara småbyxor eller shorts men idag får det bli mjukisbyxor. Skulle vilja ha en STOR ”MISSION COMPLETED” -stämpel å stämpla slutförda saker. En sån som Ulla Bella hade.

Idag är det Världs­dagen för in­trov­erta. Undrar varför man aldrig har hört talas om den dagen.

 

Edit (kl. 18.15) Rättelse
Jag skrev ”skjorta och slips”, jag tänkte på slips och råkade skriva ”slips”. Det korrekta ska alltså vara en ”skjorta” och inget annat.
 

Edit (kl. 23.33)

e.on spottpris

Skrev tidigare att jag bytt elavtal till timpris och att jag är en utsvulten nörd. Så just nu står jag och tvättar jasminris och väntar på att klockan ska slå 01.00. Har preppat för en rejäl korv­stroga­noff batch för många mat­lådor till både mig å pappa. Har även preppat för kyckling­wok. Det är nya tider.

Inget nytt – Tis, kl. 22.12 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Inget nytt  – Tis, kl. 22.12 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Man blir trött av att hålla på med tim­priser.

Lagade mat och donade i köket till 3-4 tiden. Idag har jag sovit på soffan och det var väl allt jag hade att berätta idag. Hoppas du har haft inne­hålls­rikare dag.

Ska tagga ner lite med de där spot­priserna.

Imorgon blir det en sväng till Bålsta Doktorn för veckans rutin prover.

Trött – Ons, kl: 15.10 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Trött  – Ons, kl: 15.10 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Idag har jag lämnat prover och ätit en över­saltad ham­burgare som inte var ett dugg god. That’s it!

Är väldigt trött idag också, trots en god natt­sömn i sängen. Exakt vad det beror på är omöjligt att säga. Och egent­ligen inget att klura över, det är något, eller en kombi­nation av flera något som ingår i be­hand­lingen.
Sen är ju cancern i sig rätt trött­sam av sig. Det kan också vara yttring av tris­tess också. Ska tvinga mig själv att göra något för om jag går och lägger mig i soffan blir det ännu mer moment 22.

Frågan är vad man ska hitta på.

Tänker något som inte är stilla­sittande. Skulle kunna sortera något i ologisk ordning efter­som allt redan är sorterat. Vilken toppen­ide!
 

Edit (kl 20.20)
Det blev lite stilla­sittande jobb, huvud­saken det blev något i vaket till­stånd ändå.
 

Snart börjar semi­finalen i junior ishockey, Sverige mot Tjeckien. Om jag inte nickar i första halv­leken ringer jag och rådgör med hemat­ologen då det kan vara något all­varl­igt fel.

Trött del 2 – Tor, kl: 15.40 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Trött del 2  – Tor, kl: 15.40 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Vaknade vid 8-tiden och kände mig pigg och ut­vil­ad.

Vad skönt att trött­heten släppt tänkte jag. Vid 9-tiden efter morgon­bestyr och frukost satt jag i soffan och nickade men tvingade mig att hålla mig vaken med en fullständigt onödig stor­städning.
 

Nu är klockan 15.20 och jag mår nästan illa av trött­het och av sus och dus i huvudet. Det får bli en tupplur, med väckar­klocka annars är risken stor att jag sover bort restan av dagen.
 

Edit (kl 19.56)
Står i köket och donar och fick precis syn på en hund­ägare som hoppade hoppsa med sin hund. Det är en sån tossig före­te­else som jag gillar. Det känns bjussigt, alla borde hoppa mer hoppsa. Tänk er Putin och Lukasjenko hoppa hoppsa hand i hand, en omöjlig men befriande tanke. Båda har ju också varit barn, undrar vad som gick snett.

Trött del 3 och lite nyheter – Fre, kl: 17.50 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Trött del 3 och lite nyheter – Fre, kl: 17.50 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Idag är mina händer känsliga för värme igen.

märkte det när jag diskade ur kaffe­muggen i morse. Har hade samma fenomen för några veckor sedan. Sen är fötterna eller snarare fot­lederna is­kalla, det är något nytt. Det händer saker i kroppen från dag till dag. Som jag skrivit tidigare, det är bra! Trefronts­kriget (DLI, Imbruvica och kortison) fort­sätter att hålla på i både CNS och blod­omlopp.
 

Det kan bli lite tjatigt då det nästan dag­ligen är något. Efter­som bloggen även är en logg vill jag ändå fort­sätta att skriva ner alla symtom, stora som små. Med det sagt så kommer vi till det genial­iska i kråk­sången. Det kommer finnas en status­ruta med aktuellt status längst ner i varje inlägg. Då behöver jag inte skriva om de små krämporna varje gång men ändå ha det loggat. Ibland funkar ändå hjärnan.

Får jag lov att pre­sent­era… *trum­virvel* Status­rutan! *trumpet­fanfar*

Status

Mild GvHD i kinderna, värme­sensationer i händerna, kalla fotleder och fötter, lindrig tinitus.

POWER: 3/10 BT: 146/93

 

Trot eller ej men jag tittade på junior finalen i ishockey igår natt. Och det var inte för att det inte fanns något annat att titta på, både Naked Attraction UK och Dr. Pimple Popper sändes sam­tidigt.

Grattis till en 4:e plats Sverige. Vad roligt!

När jag tittar på ishockey inser jag vad mycket jag kan om andra sporter till och med fotboll, ”hög klubba” och ”vi måste åka mer skridskor” fattar jag vad det betyder men annars är fler­talet termer obegripliga… för mig.
 

Edit (kl 22.55)
Orkar inte laga mat ikväll så det blir hel­fabrikat i ugnen ikväll. Fiskpinnar, pommes, ärtor och en hittepå-geggamoja: majo, creme fraiche, dragon i vinäger, fin­hackad rödlök, boston­gurka, citron, worcester­sås, socker och vit­peppar.

Kortisonhelg – Lör, kl: 23.50 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Kortisonhelg – Lör, kl: 23.50 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Har varvat dagen med att duna i soffan och försökt jobba. Att duna gick bra.

Nu vid strax innan midnatt händer det ändå saker, knådar pizzadeg och tittar på Apocalypse now: Final cut på SVTplay (10/10).
 

Idag fick jag hem riktig Tipo ”00”-mjöl, ni vet sådan riktigt fin­malet och siktat som klarar högre temp­er­at­urer än vanligt vetemjöl. Tidigare har jag använt vete­mjöl special som har funkat utmärkt. Fick ändå en rejäl nörd­ energi-boost av äkta Tipo ”00”-mjöl från Italien. Är försiktigt för­hopp­nings­full och är samtidigt lite orolig för att mitt analeri inte är sunt.
 

Hur som helst så blir det ett försök på en kall­jäst pizza­deg. Gillar att få välja vad som ska vara på, lite av en barn­doms­dröm att få baka sin egna pizza. ”Lovar” att återkomma med en analys om hur pizza­degen blev.

Status

Mild GvHD i kinderna, sus i huvudet ”tinitus”, lindrig huvudvärk.

(små krämpor blir normalisera, inte bra. Men tack vare bloggen så hänger jag med om detaljerna från dag till dag, vecka till vecka osv.).

POWER: 4/10 BT: 141/81

Pizzadeg – Sön, kl: 17.20 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Napolipansk pizzadeg

Pizzadegen börjar ta sig

Mjölet är riktigt bra, degen är riktigt trådig och porös. Är så pepp på att se hur degen beter sig i ugnen.
Det blir pizzabakning sent ikväll eller imorgon beroende på hur den känns. Om ni vill testa själva så finns det recept jag använder hos alltompizza

Pizzadeg trådar kalljäst

Startade en månads prenumeration på Disney+ då jag fick sug att se Alien­filmerna och Star Wars. Så tips på andra filmer och serier mot­tages gärna för jag har noll koll på Disney+ och ju mer jag bläddrar runt desto svårare blir det att välja.
 
Edit (kl 23.51)
Det blev kyckling i ugn med tortilla­bröd istället för pizza då degen får kall­jäsa i kylen ett dygn till. Deg­boll­arna ska bli så lätta och fluffiga att de nästan lyfter ut skålarna är målet.

Imorgon ska jag till Ackis och träffa min be­hand­lande läkare. Det blir toppen det!

Kycklingrulle med tortillabröd.

Status

Mild GvHD i kinderna, kramp i vader och fötter på morgonen. lindrigt sus i huvudet.

POWER: 5/10 BT: 124/71

Läkarbesök – Mån, kl: 18.20 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Läkarbesök – Mån, kl: 18.20 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Nyss hemkommen från Ackis och ett bra läkar­besök.

Vi kör på enligt planen med fortsatt Imbruvica, kortison. DLI:n är en del för sig men som också jobbar på med att döda skit­celler.

Berättade om de nya symtomen: Sus i huvudet, värme i händer och kalla fötter och kramper i vader och fötter. Nu har jag fått recept på några läke­medel jag inte lagt på minns, de ska kunna parera de små åkommorna. Ska även ta och rap­port­era in mitt block­tryck när det börjar susa i hövvet.

Nästa check för­utom rutin­prover är en ny MR höns­hjärnan och ny syn­under­sök­ning om ungefär en månad.

Så ja, vi kör vidare helt enkelt med Rond 11 som blivit en lång be­hand­ling. Det känns ändå bra.

Status

Mild GvHD I kinderna. Lite för högt BT idag både i morse och på läkarundersökningen.

POWER: 7/10 BT: 152/94

Pizzabakning del 1 – Tis, kl: 20.45 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Pizzabakning del 1 – Tis, kl: 20.45 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Pizzadegen blev toppen

Sent igår bakade jag en pizza och nu är det bekräftat att det är lite skillnad på tipo ”00”-mjöl och vete­mjöl special. Det blev troligen den frasig­aste degen jag gjort fram tills nu. Hade önskat lite bubblig­are utseende men man kan inte få allt… tydligen.
 

Har preppat med en stadig tupp­lur då planen är natt­arbete, då blir det nog en pizza som natt­macka framåt småtimmarna. Nyttigt! Då har degen dess­utom fått ytterligare 24 timmars kall­jäsning. Spänn­ande! Tror ändå det blir svårt att få till det bättre med min standard­ugn där min kommer upp i 250 grader max.
 

Som topp­ing hade jag: salami, cheddar, mozzarella, champinjoner, gullök och oliver. Hade liiite för mycket ost på för att jag var så hungrig. Det blir lätt så, alltid när jag är vrålhungrig beställer jag pizza med extra ost och precis varje gång ångrar jag det. Vissa saker går inte att lära sig.

Status

Mild GvHD i kinderna. Sus i hövvet.

POWER: 5/10 BT: 138/88

Kramp och pizzabakning del 2… av 2 – Ons, kl: 08.10 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Kramp och pizzabakning del 2… av 2 – Ons, kl: 08.10 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

I natt blev det försök till jobb inkl. en pizza som natt­macka.

Den blev ungefär som den i förrgår trots 24 timmars längre jäsning. Tror inte jag kommer så mycket längre utan en riktig ugn. Nu är jag Super­trött på pizza men har memorerat för­bättring­arna och fin­slipet till nästa gång det är dags. Det är så pizza­fors­ning fungerar.

Pizza Hawaii hemgjord

Nattjobbet gick sisådär

Har svårt med koncentrationen så det blir korta sitt­ningar med den typ av jobb jag hade i natt som var problem­lösning och kod. Det fungerar bättre med visuelt kreat­iva uppgifter som an­vänd­er den högra sidan av hjärnan mer.
 
Vaknade efter 2-3 timmars sömn av kramp, gick upp och tog två piller som jag tror hjälpte. Krampen gick iaf. över fort­are än normal, eller äh jag vet inte om det gjorde någon nytta. Det har susat (tinnitus liknade) i huvudet sedan igår kväll med molande huvud­värk. Tidigare har det varit över­gående. Vi får hoppas det släpper. Det är något som håller på i CNS.

Status

Mild GvHD i kinderna. Sus i hövvet. Kramp (fötter och vader).

POWER: 4/10 BT: 141/86

Kramp, ögon och ihållande sus i hövve – Tor, kl: 13.10 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Ögon

Det ska inte gå att känna att man har ögon va? Om man inte petar på dem såklart.

Har fort­farande sus i huvudet och aningen molande huvud­värk.

Dagens nya är att jag känner att jag har ögon. Ögon ska man se med inte känna.

Det gör inte ont men det känns märk­ligt. Det liknar ett feno­men jag haft tidigare, minns inte vilken kropps­del det var, men typ någon del man normalt inte tänker på. Eller går ni runt och känner att ni har öron? Håller det i sig eller blir värre får jag höra av mig till HQ.
 

I morse lyssnade jag på radio­program­met Meny med Tomas Tengby som handlade om dumplings. Blev in­spir­erad så dumpling och ravioli blir kanske mitt nya köks­projekt. Pasta och nudlar ligger också på listan över saker jag vill nörda ner mig i. Vi får se… precis som allt annat.

Status

Mild GvHD i kinderna. Sus i hövvet. Kramp (fötter och vader). Känner att jag har ögon. Lindrig huvudvärk

POWER: 4/10 BT: 141/86

Jobb och fortsatt sus i hövve – Fre, kl: 21.30 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Jobb och fortsatt sus i hövve – Fre, kl: 21.30 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

I morse vid 6-tiden vaknade jag av kramp… igen.

Det släppte rätt fort efter lite stretchande så jag tog två mag­nesium­tabletter, drack en halv­liter vatten och ställde väckar­klockan på 9 och lyckades somna om. Vaknade utan kramp like a champ.
 

Dagen har bestått av jobb, sus och dus i huvudet, fortsatt mild huvud­värk och högt BT.
Det nya är lite värk i höger öga. Det är något nytt nästan varje dag numera. Väljer som vanligt att tolka det som bra och att kriget i kroppen fort­sätter med saker jag inte ens tänker försöka förstå. Det blir bra.

Mat

Lunch, färsk och degig skoga­holmslimpa med Kalles kaviar, julost och varm choklad, så barnsligt gott och nyttigt… för själen. Till middag blev det mer för själen… fläsk­kotlett vit­löks­smör och potatissallad.
Det går sisådär med nyårs­löftet om mindre kött. Men ska ta tag i det, ska bara rensa frysen lite först.

Status

Mild GvHD i kinderna. Kramp (morgon). Sus i hövvet. Mild huvudvärk. Aningen ont i höger öga. Högt BT.

POWER: 6/10 BT (vilande): 145/91

Goda nyheter, kanske – Lör, kl: 14.45 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Blodtrycksmätning.

Inget ont i ögat när jag vaknade

Igår skrev jag att jag inte ens kommer för­söka förstå varför det gör ont i höger öga. Det är svårt inte tänka på annat då värken till­tog igår natt. I morse vaknade jag utan någon värk alls… och med normalt BT (blodtryck).
 

Det är så med min sjukdom och läkemedel. Tvära kast från dag till dag, nästan hela tiden. Tycker ändå jag haft “tur” och är för­skonad från svåra bi­verk­ningar, det kan vara be­tydligt värre vet jag.
 

Min läkare har bett mig att hålla koll på BT en gång om dagen så länge jag äter Imbruvica. Den senaste veckan har jag mätt 3 gånger om dagen och det höga trycket och ”känslan att jag har ögon” och ögon­värken går hand i hand.
 

Edit (20.15)
Precis klar med lite jobb som gick över­raskade med bra, trots att kod var inblandat. Nu funderar jag på vad det blir till middag. Ett glas rött blir det oavsett vad.

Status

Mild GvHD i kinderna. Sus i hövvet.

POWER: 8/10 BT: 122/80

Måndag – Mån, kl: 18.50 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Måndag – Mån, kl: 18.50 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Måndag

I dag känns det som måndag vilket är lite konstigt då nästan alla veckodagar är samma likadana som dagvill.

När jag är inlagd är måndagar de bästa dagarna efter­som helgerna bara är en trans­portsträcka till måndag.
 

Idag har jag försökt jobba men haft svårt med fokusen då jobbet bestod av kodning och problem­lösning.
Istället har jag donat med gårdagens stortvätt och spelat Vampire Survivors. Ett spel passar mig som handen i handsken… ett ganska fult spel med pixel­grafik. Det är totalt hjärndött men som ändå är otroligt till­fred­ställ­ande för hjärnan. Vampire Survivors finns tyvärr bara till PC och mobil än så länge. Om det kommer till konsol kommer jag skaffa direkt då kontrollen är en super simpel single-stick historia som är perfekt i soffan.
 

Till middag blir det Isterband med stuvade potäter eller Falukorv med stuvade makaroner eller Frikadeller i tomatsås och spagetti eller Fransk bondomelett eller Våfflor, grädde och hjortronsylt eller Sill och potäter… vi får se vad jag är sugen när det beger sig för nu är det dags för en tupplur.
Mitt nya lifehack är att ställa väckar­klockan annars kan det bli en väldigt lång tupp­lur.
 

Igår jobbade jag lite och tvättade mycket! Tre fulla maskiner. De ni!

 

Edit (00.02)
Det blev våfflor med grädde och jord­gubbs­sylt som dipp. Hjortron­sylten fanns tydligen bara i mitt huvud så det fick bli jord­gubbs­sylt. Våfflor i all ära men jag tillhör helt klart team #Pannkaka om man måste välja… och det måste man ju inte. Nu ska jag jobba undan lite småfix. God natt!

Våfflor

Status

Mild GvHD i kinderna, kramp morgonen. Tinnitus.

POWER: 7/10 BT: 140/95

Vad hände? – Ons, kl: 15.10 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Vad hände? – Ons, kl: 15.10 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

God ”morgon” kära vänner!

Vet inte vad som hände idag, vaknade tok­för­virrad runt 14.30 trots att väckar­klocka var ställd.

Det kan bli så ibland. Det är väl kroppens sätt att säga att den behövde vila.
Det piper extra mycket i huvudet idag och BT är rätt högt för att vara i vilo­läge. Vi får se hur pro­duktiv den här dagen blir. Känner mig redan redo för soffan efter att ha tagit för­senade mediciner och en ätit en hälso­sam macka (degig Skoga­holmslimpa med räk­ost och Oboy).
Så får det bli, för­söka kvickna till i soffan med en dubbel espresso. Hej så länge.
 

Edit (20.42)
Ett udda och nostalgiskt film­tips. The Goonies – Dödskallegänget. Riktigt bra och super­läskigt på den tiden den var bra. Går på Kanal 5 i skrivande stund.
 

Kom till slut igång och har fått lite jobb gjort, även om det inte blev särskilt effektivt. Det gör inget, är det något jag har just nu så är det tid. Funderar på vad man ska äta till middag, lutar åt en burgare då jag har en tinad puck i kylen. Frysen börjar ta slut på kött­iga saker så snart blir det mer vege­tariskt, helt enligt nyårslöftet om mindre kött.

Status

Mild GvHD i kinderna, kramp morgonen. Tinnitus kraftigare än tidigare.

POWER: 1/10 BT: 150/91

Inte dygnsrytm – Tor, kl: 22.57 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Kökbordet

Snurrig dygnsrytm nu.

Det ingen ordning alls med dygns­rytmen, vaknade kl. 4 och kunde inte somna om. Somnade i soffan efter lunch och vaknade runt 17. Nu är jag pigg och det börjar bli natt. Varför är det så lätt att vända på dygnet och så svårt att vända tillbaka påt? Kanske ska unna mig en sjunk­bomb (Propavan, (sömntablett)).

Idag hörde min läkare av sig.

Hon var inte helt nöjd med mitt BT (blodtryck) och pipet i huvudet. Det är inte jag heller… vi är alltid överens. Vi ska testa något som heter Felodipin som är ett blod­tryck­skänkande läke­med­el. Vi får se om det hjälper mot pip i huvudet och få ner BT såklart. Har beställt och hoppas det kommer innan helgen för nu börjar jag bli trött på det eviga pipet och något (av oklart art) påverkat all­män­tillst­ånd. Knepigt!

 

Slut på fantasi och ideer så det fick bli en bild från där jag sitter nu och skriver.

 

Till middag blev det manna­gryns­gröt med en klick smör. Godare och billigare är svår­slaget. Det var allt jag hade att berätta eftersom jag glömt bort eventuella drömmar jag drömt.

Status

Mild GvHD i kinderna. Tinnitus. Högt BT.

POWER: 1/10 BT: 137/92

Kortionshelg – Lör, kl: 21.06 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Vad, blodven

Kortisonhelg men ändå trött

Igår var det något nytt… igen! Upptäckte när jag duschade att en ven på benet såg mörk och konstig ut.

Som om den var tom på blod då den gick inåt, som om det var vakuum. Märkligt, men jag är van vid märkligt. Idag syns det inget alls, har haft liknande fenomen när jag låg inne på sjukan fast då på bröstkorg och mage och tvärtom, sprängfyllda vener.
 

Idag har jag flytt verkligen, tänker på gäng­relaterat skit, men det är en annan blogg.
Vill inte bli politisk här utan tänker hålla mig till lätt­sammare ämnen som mat­lagning och cancer.
 

Min verklig­hets­flykt blev att bincha Candy en mini­serie på Disney+. Den är helt ok. Det bästa med serien är settingen:
 

SYNOPSIS
Texas på 1980-talet ut­spelas denna verk­liga historia om mörderskan Candy Montgomery och hennes offer Betty Gore. Jessica Biel spelar Candy, en kvinna som verkar ha allt såsom en älskad man med bra jobb, en dotter och son och ett fint hus i ett ny anlagd förort – så varför mördar hon sin bästa vän från kyrkan med en yxa.
Källa: Moviezine

Gängen lär knappast lugna ner sig inom en överskådlig framtid så alla tips på bra filmer och serier mottages gärna.

Hjärnan orkar inte med skjut­ningar och bomber för till­fället. Skönt ändå att den galna dansken fick lite upp­märk­sam­het av alla förutom polisen. Är det rasistiskt att säga: Åk hem danskjävel?

Till middag blir det ton­fiskröra i pita­bröd eller fatt­iga ridd­are eller både och.

Status

Mild GvHD i kinderna. Tinnitus.

POWER: 3/10 BT: 135/83

Måndag – Mån, kl: 21.06 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Måndag – Mån, kl: 21.06 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Jo det är sant, jag kommer testa att sätta en surdeg, förlåt!

Imorgon kommer för­hopp­nings­vis BT-medicinen. Hoppas den hjälper mot pipet i huvudet. Pipet börjar bli lite tjatigt. Det kan säkert också vara en orsak till huvud­värken (lindrig). Det blir även en sväng till Bålsta­Doktorn för rutin­prover.
 

Ja det var allt för idag och varning för att det kan bli tjat om sur­deg en tid fram­över, tills jag tröttnar på det… det kan gå väldigt fort.

Status

Mild GvHD i kinderna. Tinnitus. Högt BT

POWER: 5/10 BT: 145/92

Surdeg del 1 – Tis, kl: 16.07 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Surdeg

Vad passande att jag sätter min första sur­deg på själv­aste Fru­fri­dagen.

”På 50-talet kom TV-legenden Lennart Hyland på idén att man skulle införa en Frufridag den 24 januari.

Tanken var att alla hus­mödrar skulle få ledigt en hel dag och deras män skulle sköta hushållet och sköta barnen, ni vet ”kvinnogöra” som det kallades då.” Källa: SVT

 

Källa: Svensk Nostalgi, Youtube

Vi får se hur länge jag tycker sur­deg känns kul och menings­fullt att hålla på med.

Känner redan nu att det är kommer bli ett jobbigt projekt då det är svårt att hitta någon surdegs­dåre som inte är för över­entusiastisk.
 

Nu förstår jag stor­heten med funktionen ”Upp­spel­nings­hastighet” på YouTube. SLUTA TYCKA OM DIN RÖST FÖR MYCKET OCH KOM TILL SAKEN FÖR I HELVETE!
 

Edit (kl. 22.55)
Blod­värdena från dagens prov­tagning var riktigt bra. Hb är nästan inom referens­värdena, de vita är fort­farande lite höga men också normalt med de läke­medel jag får. Varför jag är trött, pip och sus i hövet vette 17, för nu borde jag vara piggare tycker jag.
 

Hoppas att röntgen och ögon hör av sig med kallelser snart så vi kan reda ut vad som händer och fötter i CNS. Om det nu går att reda ut, troligen inte till fullo… som vanligt.

Till middag blev det Lady och Lufsen. Spagetti med frikadeller i tomatsås.

Ikväll kom det en stor matleverans och den innehöll ungefär det vanliga, alltså även kött.

Det går sisådär med ”nyårslöftet” om mindre kött. Funderar på att skita i surdegen då även jäst fanns med i leveransen. Som vanligt, vi får se hur det går med allt.

Frikadeller, Lady och Lufsen.

Status

Mild GvHD i kinderna. Tinnitus.

POWER: 3/10 BT: 144/88

Blodtryck och surdeg – Tor, kl: 14.41 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Blodtryck och surdeg – Tor, kl: 14.41 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Den nya medicinen fungerar på blod­trycket men inte på pipet i huvudet.

Nu tycker jag pipet kommer och går, alltså inte är konst­ant, eller så går det upp och ner i intensitet.

Surdeg del 1… igen

Idag fick jag ett bryt på över­entusiast­iska surdegs-dårar och hällde ut min surdeg. Strax efter det hittade jag en fullt funktionell och rimlig surdegs-människa som gästade Leif Mannerströms kanal och ångrade mig. Så nu har jag satt en ny surdeg. Om en ca. en vecka är den klar. Det blir spännande.

 

Det bröd de bakade i Mannerströms kanal krävde ingen knådning, något som jag dragit mig för eftersom jag inte har någon köksassistent. Tips om du ska sätta en egen, titta inte på Youtube alls eller välj en kanal som kommer lite längre ner i sök­result­aten. Nu är jag på bättre humör igen, nu tar vi nya tag och lägger det gamla trista bakom oss.

Status

Mild GvHD i kinderna. Tinnitus.

POWER: 5/10 BT: 122/72

Lördag!… skojade bara det är ju Fredag! inget annat. – Fre, kl: 22.41 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Lördag!… skojade bara det är ju Fredag! inget annat. – Fre, kl: 22.41 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Dagvill igen

Idag trodde jag det var lördag när jag vaknade så det blev en omedveten tjuv­start med kortisonet.
Spille-rill, huvud­saken det är två samman­kopplade dygn i veckan. Så ingen tupp­lur har varit på fråga idag.

 

Har haft svårt att fokus­era på något mer än praktiska sysslor. Var ute i för­rådet för att reka men vände då det är ett kall­förråd och tunga staplade kart­onger på vara­ndra.

 

Istället började jag sladd­planera. Mitt mål just nu med dyr el i åtanke är att kunna styra alla ap­par­ater som har standby utan att Internet, hög­talare och prio­rit­erade lampor påverkas. Enligt mina be­räk­ningar så kommer det bli toppen efter en investering av 2 ström­brytare. Sånt tycker jag är kul att pyssla på med…just nu. Sen om jag spar några pengar i slutändan är mycket tvek­samt.

Sur­degen är inne på andra dygnet och jag har rört om 2 ggr, en gång på i morse och en gång precis nyss. Spännande va?

Vissa kortis­on­läkemedel gör att man är hung­rig hela tiden, ofta med ett socker­sug. Den typ jag äter nu är tvärt­om. Kom på att jag inte ätit middag och är heller inte hung­rig nu. Ska reka om det finns några rester i kylen. Kan också få feeling att laga något framåt små­timmarna.

Status

Mild GvHD i kinderna. Tinnitus.

POWER: 10/10 BT: 121/84

Kramp & hoppigt hjärta – Lör, kl: 08.50 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Kramp & hoppigt hjärta – Lör, kl: 08.50 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Har inlett dagen med hopp­igt hjärta, hosta och kramp från hel­vetet.

Efter många runda ord har det äntligen börjat släppa, tur att det finns könsord ord ändå . Nu ska jag ta mig tillbaka till sängen och försöka sova några timmar till. Bra BT men hade vilopuls på 128 så något är det som händer och fötter i kroppen just nu.

 

Edit (kl. 11.05)
Det sket sig att ligga ner så efter fler runda ord och stretching sitter jag i soffan med fötterna på bordet med en dubbel espresso och laddar om. Planen är att inventera och rensa i förrådet. Vem vet man kanske hittar något kul också. Spännande!

 

Edit (kl. 23.12)
Har haft en toppenkväll med mina vänner på Discord som streamade Valorant och DMZ. Typ av spel är i sig är rätt oviktigt just det sociala är det viktiga och roligt. Min nya spelstil är att inte spela alls utan boosta laget med positivitet när det är motigt i voicen. Lite som en okunnig men glad coach.

 

Till middag blev det pimplade rester (frikadeller) som också fick bli dagens bild.

Status

Mild GvHD i kinderna. Tinnitus. Hög puls. Kramp på morgonen.

POWER: 2/10 BT: 128/77

The Last of Us – Sön, kl: 18.22 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
The Last of Us – Sön, kl: 18.22 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Kunde inte hålla mig

Min masterplan var att vänta tills alla avsnitt är släppta men icke sa Nicke, kunde inte hålla mig. Blir också sugen på att spela igenom båda spelen igen.
 

Så ikväll blir det två avsnitt av The Last of US tillsammans med lätt­saltade chips och dill­dipp, vilket förmodligen också blir kvällens middag. Det kan bli lite slarvigt ibland men jag lovar att borsta tänderna!
 

 

Hörde på radio härom dagen att det bara är män som använder förkläde i köket.
Jag tog tydligen åt mig för jag tänker på det varje gång jag kränger på mig för­klädet. Det känns lite extra jobbigt nu när jag dess­utom håller på med sur­deg. Förlåt!

Status

Mild GvHD i kinderna. Tinnitus. Lite småbakis.

POWER: 4/10 BT: 132/80

Trött – Tis, kl: 23.15 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
Trött – Tis, kl: 23.15 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)

Trött!

Idag vaknade jag först runt 14.30. Det kan bli så ibland. Det är nog en signal från kroppen att den behövde vila mer än vanligt. Det är ju något som händer i kroppen, den krigar på med sitt på cellnivå. Det jag märker av kriget är alla konstigheter som kommer och går från dag till dag. Det händer mycket i kroppen men ingenting utanför skulle man kunna sammanfatta läget.
Senast idag när jag stod och donade i köket så kändes det som att jag helt plötligt hade ett pannband som stramades åt mer och mer, för att sedan försvinna lika fort som det kom. WTF?
 

Det borde trilla in lite kallelser från sjukan snart, men tills vidare är det bara att åka med och låta tiden ha sin gång.

Hur det går med surdegen?

Min surdeg är på dag fem. Den har inte börjat bubbla som det borde ha gjort enligt Internet. Har inte gett upp än men tanken om att det går att köpa jäst i affären kommer till mig allt oftare. Ger den två dagar till, har det inte börjat bubbla då så skiter jag i surdegsinfallet.

Till middag blev det äntligen vegistariskt, Gnocchi med tomatsås.

Status

Mild GvHD i kinderna. Tinnitus. Trött.

POWER: 4/10 BT: 124/80