JUNI & JULI 2022

2022
Check på LP och cyto – Ons, kl: 12.20 (Rond 10, DLI mm.)
Check på LP och cyto – Ons, kl: 12.20 (Rond 10, DLI mm.)

Hej

Då var LP inkl. påfyllning av cyto och två timarsm rygg­läge av­klarat. Resultat från förra LP visade att det fort­farande fanns en ”population” av leu­kemi­celler i rygg­kanalen så vi kör som väntat vidare med till­baka­håll­ande medikamenten.

När nästa be­handling blir vet vi efter att patologen räknat celler från dagens skörd.

Planering och lite växtnytt – Tor, kl: 16.28 (Rond 10, DLI mm.)
Planering och lite växtnytt – Tor, kl: 16.28 (Rond 10, DLI mm.)

Förlåt men nu blir det om växter igen.

Idag blev det sticklings-julafton hos grannen. Det fanns mycket att välja mellan och fick ta det jag ville ha.
Det blev två varianter av palettblad då mina gamla dog när jag var inlagd på sjukan. Det blev en röd och en fulsnygg som jag redan döpt. Den röda får heta Hema­tologen och den ful­snygga Draken.

Annars händer inget speciellt. Jo! sommarens upplägg är klart.

Det blir LP, cyto och kortison i ryggen var 3:e vecka tills vidare. Förmodligen kommer det märgas också för kontrollera hur benmärgen sköter sig, samt underhåll av CVK en gång i veckan.
Det blir nog lite glesare mellan inläggen i sommar om jag nu inte får feeling att skriva något off-topic t ex. om mina växter som alla är jätte­intresserade av.


Journalen
Journalanteckningar
”ALL rond. Planering för behand­ling under sommaren, fort­satt intratekal behand­ling var 3e vecka (i avsaknad av CNS symtom av sjd eller biverk­ningar). Vid it behand­ling ges cytosar och kortison (ej mtx då ej kliniskt svar vid singel mtx). Om utsläkt GVHD reaktion kan senare ytter­ligare DLI över­vägas.”

Ikväll är det Summer games fest som är ett event där man presenterar kommande dator­spel. Eventet och för övrigt alla event inom spel­branschen brukar vara en studie i hype, rygg­klapp­ningar, besvikelser och CRINGE. Är man på rätt humör är det under­hållande, annars olidligt.

Donken – Lör, kl: 21.50 (Rond 10, DLI mm.)
Donken – Lör, kl: 21.50 (Rond 10, DLI mm.)

Skrev tid­igare att det kommer bli glesare med in­läggen i sommar om det inte händer något speciellt.

Nu har det hänt något stort.

Donken öppnade i Bålsta för några dagar sedan! Testade idag och det var som för­väntat mums­igt. Det kanske kommer ordna upp sig med vikten… på fel ställen.
 

Nu har jag inte testat de allra hip­strigaste burg­arna där ute men jag tror trenden med att alla män i hela Sverige ska göra ham­burg­are kommer lugna ner sig.
Det är härligt med fin­burgare men jag upp­skattar verkligen också enkla burg­are som gå att äta utan att se ut som en trafik­olycka och serv­eras utan en C-uppsats om vart korna och tryffeln växte upp.

Plötsligt händer det…. och nu har det hänt igen – Ons, kl: 19.05 (Rond 10, DLI mm.)
Plötsligt händer det…. och nu har det hänt igen – Ons, kl: 19.05 (Rond 10, DLI mm.)

Idag kl. 16.10 vid Centrumrondellen i Bålsta (Sweden) använde en BMW-förare sin kör­riktnings­visare, i folkmun blinker.

Sist det hände jag såg det IRL var 2014-08-10. Själv höll på att köra rakt fram i rond­ellen men allt slutade lyckligt. Ingen dog.

”BMW förare hittade sin blinkers i Bålsta” /TT

Annars har det inte hänt något nytt, var hos Bålsta­Doktorn igår och fick min CVK omlagd och på tisdag ska jag till hem­ato­logen. Det blir bra det.

Det knallar å går – Tis, kl: 16.40 (Rond 10, DLI mm.)
BMT Blodmottagningen Akademiska sjukhuset.

Idag har jag träffat min idol och ansvariga läkare.

Vi pratade bland annat om ditten och datten och om hur den närmaste tiden kommer se ut.

Vi fortsätter med LP och cyto var 3-4 vecka, lite beroende på vad labb­råttorna säger efter varje LP.
GvHD-symptomen är en positiv sak då det tyder på att mitt immun­system ändå existerar och jobbar på. Efter sommaren tar vi nya beslut om fort­satt be­hand­ling mm.
 

Hör och häpna, min plan var att efter sjuk­hus­besöket gå och titta Lag SM i fri­idrott där Armand Duplantis med­verkar. Det sket sig då tävlingen INTE var på Studenternas som ligger precis vid sjuk­huset. Det var något jag bara hade för­ut­satt av någon ogrund­ad an­ledning. Så nu åker jag hem och hittar på något annat.

Glad midsommar – Fre, kl: 16.40 (Rond 10, DLI mm.)
Gräslök

Vilket väder hörrni, ska det inte regna på mid­sommar­afton?!

Passa på att njuta av vädret för nu vänder det och vi går mot mörkare tider. Mörkt när vi går till och från jobbet, snö­blask och dåligt humör. Glad mid­sommar!

Lifehack

Avslutar med ett life­hack. Har du dålig styr­ning på din gräs­lök? En grill­pinne och en gummi­snodd kommer för­ändra era liv. Om det finns någon som vet hur man får ordning på timjan och dragon så får ni gärna höra av er.

Blandat – Tor, kl: 17.43 (Rond 10, DLI mm.)
Bägarranka

Bägarranka

Lovade att posta när min bägar­ranka blommar, sådär. Fler blommor är på G, det ni. Det sista man ska göra är att ge sig själv ett smek­namn men om någon skulle kalla mig för mannen med de gröna fingrar så skulle jag säga, Exakt. Mina växter växer som ogräs. Förlåt skryt.
 

Igår trodde jag att jag skulle bli leggad på Systembolaget. Personen i kassan tittade på mig som om jag var minder­årig eller kom från en annan planet. Eller så kände hon igen mig från ett tidigare liv. Det kan också varit ett uttryck för eufori då jag vände alla flaskor med streck­koden åt rätt håll. Eller så var det jag som fick akut autism och miss­upp­fattade hela situationen. Någon leg­iti­mering blev det tyvärr inte.
 

Annars är allt som vanligt, igår var jag hos mina vänner på Bålsta­doktorn och fick min CVK omp­ysslad. Nästa vecka är det dags för LP och på­fyll­ning av cyto på Ackis. Om GvHD-symtomen håller sig på en rimlig nivå så blir det en sväng upp till Roslagen med chill till­samm­ans Clayan och hans familj. Det blir bra.

Abbe – Ons, kl: 10.50 (Rond 10, DLI mm.)
Grannhunden Abbe.

Hej hej, är hos hem­ato­logen för rutin LP + cyto inget spännande bara trist upp­rep­ning.


Journalen
”Cellränkning liquor utan celler, cytospin omogna mononuklära celler och mogna lymfocyter samt enstaka makrofager. Således mkt få celler där fort­satt leukemieng inte kan uteslutas. Fortsätter med intratekalbehandling var 3e vecka enligt plan.”

Ikväll blir det där­emot spänn­ande då jag får hem lite roliga saker för min nya meditativa hobby som är kniv­slipning.

Om du har en favorit­kniv som behöver slipas så är det bara att komma förbi. Mina stackars knivar måste få vila lite från min galen­skap.

Efter­som jag postat så många bilder på LP så bjuder jag på en bild från förra veckans foto­session med grannens hund Abbe. Han är valp och har svårt men kon­centr­at­ionen. Trots damp blev det ändå några bilder med fokus.

Uppdatering – Tor, kl: 12.10 (Rond 10, DLI mm.)
Växter

Hej där

Ingenting nytt under solen när det gäller mitt bös, vi fortsätter enligt planen med LP, räkna celler samt på på­fyll­ning av cyto var tredje vecka. GvHDn är konstant med milda symtom i munnen och gröten i ögonen har blivit något bättre.

Känner mig pigg och uttråkad.

Mina tankar är mer hos en bekant som är under en tumör­utredning och jag vet ungefär vad det kan inne­bära. Det känns ändå bra är att hen är på Ackis där den bästa tänk­bara medicinska expertisen och be­mötandet finns samlad under ett å samma tak men oviss­heten innan besked är jobbigt. Själv har jag alltid haft en för­måga att ta en dag i taget men jag förstår att det inte fung­erar så lätt för alla.

Avslutar med lite växtnytt.

Draken och Hem­ato­logen håller redan på att växa ur sina krukor och gillar du blommor som blommar mycket så re­kom­mend­erar jag att investera i en Bägrar­ranka. Den blommar hela tiden och länge! Tror att det finns rosa varianter också. Den är placerad på balk­ongen så jag ser den inifrån lägen­heten vilket gör att hela lägen­heten upplevs som större på något märkligt sätt. Testa själv att placera något i ögon­fallande på uteplatsen eller balkongen.
 

Åter­kommer så fort jag får feeling att skriva igen, troligen på onsdag då det är dags för LP på Ackis och tid att slå ihjäl.