FEBRUARI 2021

2021
Ons, kl: 01.03 – Dag 0-5 Reborn, remastered, remake osv… (Rond 7 [DAG +0-5] – Reborn)
Ons, kl: 01.03 – Dag 0-5 Reborn, remastered, remake osv… (Rond 7 [DAG +0-5] – Reborn)

Nu var det några dagar sedan jag skrev, orken har inte funnits helt enkelt.

Så här kommer en snabb recap för jag är fort­farande svajig i det mesta. Som för­väntat efter en rätt tuff förbehandling (Rond 6) inför trans­planta­tionen så blev det en rivstart på dag 0.

 
Dag 0 (noll)
Dagen började med TBI (Total body irradiation) hel­kropps­strålning. Runt 11 kom en läkare från trans­plant­ation till avdel­ningen med 4 påsar frysta stam­celler som man tinar precis innan de injiceras via CVK (central venkateter).
 
Läkaren fyllde upp 3 sprutor/påse så totalt 12 sprutor blev det för min del. Vi körde på med 6 sprutor och tog en paus med en lillkiss. Efter 6 sprutor, kände jag mig varm på ett oskönt sätt, lite illa­mående­känsla, något skakig och pytte­litet tryck över bröstet. Efter de sista 6 sprutorna ville jag inte ha en till.
 
Resten av dagen blev det vila. Tror att kom­bin­at­ionen av Rond 6 och en eventuell omedveten oro kan vara en rimlig för­klar­ing att jag tok­däckade resten av dagen.
 
Dag 1-5
Har varit lite svajig med illa­mående, lågt blod­tryck på morgonen och hög på kvällen, lite feber och allmänt trött.
 
Vill inte tråka ut er med detaljer men vill berätta att allt går enligt plan. Mina värden kommer helt enkelt att gå ner under ca. 2 veckor, för att sedan vända uppåt. Det känns ok så länge man vet vad som gäller och varför det är som det är. Det blir bra, skriver igen när jag är piggare.

Ons, kl: 20.25 – Blodvärderna är på väg åt rätt håll, alltså neråt / Rond 7 [DAG +5] – Reborn
Ons, kl: 20.25 – Blodvärderna är på väg åt rätt håll, alltså neråt / Rond 7 [DAG +5] – Reborn

Nu tillhör jag blod­grupp 0 (noll). Det är mycket noll nu.

Idag fick jag 2 st röda påsar som hjälper till med syresättningen av kroppen och 1 påse trombocyter (blodplättar) för att undvika onödiga blöd­ningar. Vi vill inte dra på oss onödiga komp­lika­tioner just nu.


Journalen
”Dag +5 post allo.
 
Fortsatt feberfri. Subjektivt välmående efter omständigheterna. Ingen särskilt bra matlust, men mindre illamående efter att betapred ordinerats. Sista planerade dos är imorgon, då ställningstagande till ev. förlängning. Bättre eget näringsintag, avvaktar med IV tillförsel.
 
Fortsatt viss hudrodnad, men mindre fjällning.
Sandimmundosen höjde till 110 mg x 2 1/2 pga låg serumkoncentration. Kvälls­dosen 1/2 var 110 mg.

 
Diskussion med infektions­konsult ang. fortsatt antibiotika. I första hand misstänks feber­episoden bero på ATG, och pat. har varit feberfri sedan dess. Ingen växt i blododlingar än så länge. Pat. har haft piperacillin- tazobactam 4 g x 4 sedan 27/1. Minst 10 dygns be­hand­ling rekommenderas av infektions­konsult. Således fortsatt antibiotika t om 6/2. Därefter ställnings­tagande utsättning, och ersättning med ciprofloxacinprofylax.”

Sen håller vi på med ett litet mini-game som går ut på att få i mig näring.

Alla SSK och USK gör ett bra jobb med att påminna och ge alternativ till sjuk­hus­maten. Igår nådde jag upp till målet med energi utan något närings­dropp.

Sötsaker är det enda som fung­erar just nu.

Idag har jag ätit frukt­sallad med vispad grädde, te + bulle, 2 st närings­drycker och nu sitter jag å tittar på två kakor, Mvh Yang 3 år.

Tor, kl: 21.28 – Goda nyheter (Rond 7 [DAG +6] – Reborn)
Tor, kl: 21.28 – Goda nyheter (Rond 7 [DAG +6] – Reborn)

Idag ska jag berätta lite om mat.

Dagens intag är redan uppe i 2000 kcal, check på Daily quest. Just nu är det energi som är viktigast.

Dagen började med te, lingon­grova, apelsin­juice och en närings­dryck. Till lunch 2 pannkakor med sylt och grädde. Mellan­mål närings­dryck och ett päron. Middag en ”hemma­gjord” milkshake med kaffe­smak.
 

Alltså rätt ”barnslig” mat med enkla söta smaker är det som fungerar bäst, just nu.
Imorgon kan det vara helt annorlunda. Personalen är grymma på att vara flexibla och styra upp enklare rätter i avdelningens egna kök. Med stöttning från personalen så känns närings­dropp långt borta så länge munnen fungerar som den ska.
 

Det kan bli knas med munnen när de vita blod­kropparna är i botten ca. 1 vecka kvar nu enligt generellt schema. Man kan få något som heter Mukosit. Det vill jag verkligen inte få men det är tydligen en rätt vanlig biverkning.
 

Summa summarum det går bra med energi­intaget, andra saker tar vi när det kommer. Det blir bra.

Fre, kl: 20.03 – Fredagsmys, postnord och kroppsligt förfall (Rond 7 [DAG +7] – Reborn)
Fre, kl: 20.03 – Fredagsmys, postnord och kroppsligt förfall (Rond 7 [DAG +7] – Reborn)

Det går bra nu, allt för­utom Post­nord har fung­erat idag.

För att göra en lång historia kort, Stort tack för skjutsen till Postnord Magnus.
Hämtade ut ett stativ­kit till mobilen så jag kan fota med större frihet manuellt. Det kommer nog postas en del bilder den närmaste tiden om orken inte sviker.

Eko från korri­doren: ”Har vi någon blod­trycks- man­schett för barn?”

Illamåendet är nästan helt borta, är fort­farande liten i maten men får ändå in ca 2000 kcal/dygn vilket är bra. Mina armar och ben är löjliga just nu.

Kroppsligt förfallVänster lår och höger handled


Journalanteckningar
Dag +7 post allo.
Fortsatt feberfri. Har känt av lite sveda lång bak i munnen, men inget större besvär. Inget synligt vid inspektion av MoS.
 
Är bättre i sitt illamående sedan tillägg av ondansetron och doshöjning av olanzapin. Äter bättre och klarar sitt kaloriintag. Betapreddosen har halverats till 3 mg PO 1×1 med start 5/2. Försök till utsättning av betapred görs 8/2. Koncentrationen ciklosporin (Sandimmun) var 190 4/2 och ligger således bra. Fortsatt kontroll enligt rutin men oförändrad dos. Iochmed 5/2 har pat. fått 10 dygns piperacillin- tazobactam, varpå behandlingen avslutas. Med start 6/2 börjar pat. med ciprofloxacinprofylax 500 mg x2.”
 
2021-02-05 15:19
”Bättre näringsintag senaste mätningen den 4/2. Har nu inte besvär med illamående längre tack vare nyinsatta tabletter mot illamående. Viktigt att dagligt utvärdera energiintag samt uppmuntra till små näringstäta måltider. Gått bra med flytande såsom näringsdrycker, kallshakes, glass etc.”

Lör, kl: 15.00 – Kan vara sista den cellgiftsinjektionen på länge (Rond 7 [DAG +8] – Reborn)
Lör, kl: 15.00 – Kan vara sista den cellgiftsinjektionen på länge (Rond 7 [DAG +8] – Reborn)

Kanske det sista cell­giftet?!

Hörrni!!! Sista cell­giftet på länge hoppas jag, känns otroligt befriande att det är slut på skit in. Skit in, skit ut! som man säger inom tryck­eri­branschen.

Det vore trevligt att få tillbaka känseln i fingrarna och slippa bort­domnade fötter, något som cell­gifterna är skyldiga till, särskilt Oncovin. Hoppas även att håret ska komma till­baka inom några månader.
Det går åt rätt håll även om värd­ena kommer fort­sätta neråt några dagar till.
 

Idag tog jag en sakta lunk på ca. 1 km vilket var precis lagom, fick spontan­narkolepsi när jag satte mig ner för att ta snöra av mig skorna. Det var väl det som hänt idag.

Sön, kl: 15.00 – Gäddhäng lite överallt (Rond 7 [DAG +9] – Reborn)
Sön, kl: 15.00 – Gäddhäng lite överallt (Rond 7 [DAG +9] – Reborn)

Förlåt men fort­sätter att gnälla om kroppen.

Det är synd att kroppen inte börjar med att bryta ner öl­magen utan går på mina ben och armar först. Mina vader är ett minne blott, både fet och muskler för­svinner sakta men säkert.

Imorgon ska jag ta ett snack med min fysio­terapeut och höra om det finns några bra övningar för vader och över­armar. Ja jag vet… i det stora samman­hanget är det ingen­ting men man ska ju ha något att fylla livet med nu när vi fått ordning på illa­måendet.

Nu ska jag nog ta mitt pick och pack och försöka jobba lite nere vid entren/fiket. Är extremt trött på sjuksalen nu.

Mån, kl: 15.37 – Äntligen måndag (Rond 7 [DAG +10] – Reborn)
Mån, kl: 15.37 – Äntligen måndag (Rond 7 [DAG +10] – Reborn)

Inte så sjukt att det samlas många sjuk­lingar på sjuk­huset ändå.

Sitter i skrivandets stund och tittar på skruttiga människor nere vid fiket, de tittar till­baka så vi är kvitt.

Pressar ner en ost och skinktoast som smakar kartong men som innehåller många kcal. Har tyvärr tappat nästan ett kilo sedan igår (53,2 kg). Det är muskel­massan som krymper enligt ronden, det låter rimligt.
 

Fick tidigare idag på­fyllning av tromb­ocyter, ronden berättade att mitt immun­försvar snart är nere i botten, vilket är toppen. Tyvärr börjar det kännas ordent­ligt med flåset, jag har en regel, så länge inte någon dropp­ställning är involverad så är det trapp­orna som gäller oavsett hur jobb­igt det är. Det får ta den tid det tar, för om det finns något så är det tid.

Tis, kl: 16.21 – Idag är det tisdag och det är det enda som är säkert (Rond 7 [DAG +11] – Reborn)
Tis, kl: 16.21 – Idag är det tisdag och det är det enda som är säkert (Rond 7 [DAG +11] – Reborn)

Vi jobbar vidare med kalori­intaget och gärna proteiner också

Vi tar även ut ett av två läkemedel mot illa­mående. Kortisonet togs bort i söndags utan några problem med illamåendet. Det får bli lite trial and error tills vi fått ordning på det hela.
 

I eftermiddags träffade jag en fysio­terapeut som det var lite GO i (ursäkta Boomer­uttrycket). Han visade några bra övningar för mina trum­pinnar, även han betonade vikten av vikten.

Nu sitter jag nere vid fiket och försöker vara lite sur med en mugg surt gammalt brygg­kaffe.

Jag missade precis möjligheten att köpa en dubbel espresso för av någon anled­ning så stänger de av espresso­maskinen 2 timmar innan de stänger.
Så om man vill avnjuta en espresso eller något fest­ligare än brygg­kaffe så är det senast 15.00 som gäller vid ingång 100/101 på Ackis. Man lär så länge man lever. Imorgon tar vi nya tag.


Journalen
Journalen
”Tåhävningar och knäböj (med gummiband) två gånger per dag. Kan även göra tåhäv­ningar i trappen efter sina promenader.”
 
”Dagliga promenader utomhus. Önskar träna benmuskler, kontakt med fysio­terapeut”
 
”Ofrivillig vikt­nedgång 7 kg”


Ons, kl: 11.15 – Goda nyheter, from idag går jag in i den orala fasen (Rond 7 [DAG +12] – Reborn)
Ons, kl: 11.15 – Goda nyheter, from idag går jag in i den orala fasen (Rond 7 [DAG +12] – Reborn)

Idag går jag in i den orala fasen

Det betyder att jag är helt slang­fri tills vidare, alltså inga fler planerade intra­venösa saker… alla med­ic­iner och pro­fylax kör vi from nu med tabl­etter.

Anledningen att vi kört Sandimmun och annat intra­ven­öst är att för många får problem med slem­hinnorna i munnen (Mukosit), jag hade tur!
Nu kommer det inte bli värre utan snarare tvärtom då de vita värdena börjat plana ut.
 

Det som gäller nu är fort­satt nutrition, räkna kalorier, följa blod­värdena och att hålla koll på GvHD-symtom, (Graft versus Host Disease, Trans­plantat mot värd sjukdom). Eller min egna tolk­ning… immun­för­svar med ADHD.

Ons, kl: 15.20 – Besök (Rond 7 [DAG +12] – Reborn)
Ons, kl: 15.20 – Besök (Rond 7 [DAG +12] – Reborn)

Idag kom Christopher på besök, 3x dubbla espresso och prat om annat skit än mitt skit är uppfriskande. Börjar bli trött på mig själv.

Dagens ob­serv­at­ion: Vänner är vikt­iga och hårda stolar känns i röva.

Tor, kl: 09.19 – Blod, blod, blod (Rond 7 [DAG +13] – Reborn)
Tor, kl: 09.19 – Blod, blod, blod (Rond 7 [DAG +13] – Reborn)

Hörni, jag har mät­bara resultat på B-Leuko­cyter!

Trombocyterna kommer ordna upp sig, de ligger bara lite efter vilket är normalt. Erytro­cyter och Hb kommer också att stiga så sakta. Alla värdena följs åt men med en viss för­dröj­ning. Viktigaste är just nu Leuko­cyterna och det går åt rätt håll.
 

Stam­cellerna har satt sig fort enligt ronden (2021-02-11), alltså att stam­cellerna hittat och håller på att flytta in i benmärgen. Det är mycket med det dära blodet, en hel vetenskap faktiskt, som heter Hem­ato­logi. Jag är på rätt plats!
 

Idag ska jag höra med ronden hur vi gör med ölen.
 

Edit (kl. 10.20)
Fritt fram för fålle confirmed.

Fre, kl: 20.55 – Nu har det vänt (Rond 7 [DAG +14] – Reborn)
Fre, kl: 20.55 – Nu har det vänt (Rond 7 [DAG +14] – Reborn)

Egen­tl­igen inget nytt under solen men mina leuko­cyter tar sig väl­digt bra nu, vilket är det vikt­iga­ste.

Kan också rapportera att chips tyvärr smakar kartong, dipp smakade ingen­ting eventuellt lite syrligt. Gele­hjärtan smakar gele­hjärtan så det blir mer av den varan.

Lör, kl: 14.23 – Tack för den här tiden Picc-line. (Rond 7 [DAG +15] – Reborn)
Lör, kl: 14.23 – Tack för den här tiden Picc-line. (Rond 7 [DAG +15] – Reborn)

Idag drog vi ut min bästa vän Picc­line sedan några mån­ader till­baka.

Jag har alltid gillat picclinen, troligen för att de två onkolog­systrarna som satt in den var helt otroliga i sitt bemötande och som medmänniskor. Det var precis i början av den här cancerresan och då är om­händer­tagandet extra viktigt för en så trygg start som möjligt.

Det var ett litet ingrepp men jag kommer ändå komma ihåg deras fina be­mötande länge… om inte för alltid.

Picc-linen har besparat både mig och sjuk­vårds­person­alen många stick. Nu är det CVK:n som tar över takt­pinnen. Sjuk­sköterskan som drog picc-linen tycke att jag borde träffa riktiga vänner istället. Kan hålla med om det.

…visst, lite mindre cyberpunk men det är sånt man får ta.


Journalen
Journalen
”Dag +15. Välmående. Rodnad och svullnad som tillkommit vid insticket för picc-line. Har fungerande CVK. Picc-line avlägsnas. Odling från spetsen. CyA-konc 240 (nedåtgående) och oförändrad Sandimmundos. Tagning. Inga GVHD-tecken.

Återigen, massor med kudos till Magnus Gelin som agerade bud av diverse saker och Cappuccino idag. Hade på riktigt inte klarat av allt det här utan dig! ♥

Sön, kl: 09.53 – Tiden går när man har kul (Rond 7 [DAG +16] – Reborn)
Sön, kl: 09.53 – Tiden går när man har kul (Rond 7 [DAG +16] – Reborn)

Som den roliga och fyndiga rubriken antyder så har tiden gått väldigt fort ändå.

Fyra-fem veckor kändes som en evig­het när jag skrevs in men nu har det redan gått drygt 3 veckor.

Då allt går enligt plan och att jag är så pass pigg så kan det bli utskriv­ning redan i början av veckan om inget skit händer. Allt hänger fram­förallt på de nekrofila undulaterna (som det heter).


Journalen
Journal (2021-01-14):
Dag +16. Väl­mående. Inga GVHD-tecken. Idag neutro 0,5 och TPK 30. Ev. utskrivning imorgon 16/2.
Det är svårt det där med datum även för doktorerna.


Men som vanligt så tar vi en dag i taget.

Mån, kl: 07.07 – Då håller vi tummarna (Rond 7 [DAG +17] – Reborn)
Mån, kl: 07.07 – Då håller vi tummarna (Rond 7 [DAG +17] – Reborn)

God morgon!

Viktigste blodproven på länge ur perspektivet hemgång iaf. Är de nekrofila undulaterna tillräckligt bra så blir det utskrivning idag. Kommer spamma sönder provsvar på 1177 med reload.
Återkommer efter ronden med besked. Spännande va?!
 

Edit (kl 10.20)

DET BLIR HEMGÅNG I EFTERMIDDAG!

Tis, kl: 11.53 – Recap (Rond 7 [DAG +18] – Reborn)
Tis, kl: 11.53 – Recap (Rond 7 [DAG +18] – Reborn)

Tycker det är på sin plats för en samm­an­fatt­ning i stora drag.

 

 • 2020.08.15

  CT visar en tumör bakom bröstbenet.

 • 2020.08.27

  Diagnos fastställd (ALL) Akut lymfatisk leukemi

 • 2020.08.28 – 2020.09.25

  Rond 1 – Cytostatikakur (NOPHO)

 • 2020.09.30 – 2020.10.04

  Rond 2 – Cytostatikakur (NOPHO Block A)

 • 2020.10.21 – 2020.10.26

  Rond 3 – Cytostatikakur (NOPHO Block B)

 • 2020.11.16 – 2020.11.21

  Rond 4 – Cytostatikakur (NOPHO Block B)

 • 2020.12.16 – 2020.12.20

  Rond 5 – Cytostatikakur (NOPHO Block A)

 • 2021.01.25 – 2021.01.29

  Rond 6 Konditionering (cyto/stråln./rATG) & stamcellstransplantation

 

Samman­fatt­nings­vis en rätt tuff tid är till ända. Resultaten har varit över mina egna för­vänt­ningar, läkarna är också super­nöjda, det har använts många positiva super­lativ och corona­anpassade high­fives.
 

Cancercellerna är borta, givetvis med risk för åter­fall som så många andra cancer­diagnoser… men… jag har nya stam­celler som för­hopp­ningsvis kommer börja producera friska blod­celler, nytt DNA, ny blod­grupp O (noll) och nytt immun­försvar.
Jag kommer få samma vaccinprogram som barn får t ex kikhosta, röda hund, polio osv. Även Corona-vaccin men oklart när det blir aktuellt.
 

Nu går vi in i en ny fas som handlar om åter­hämt­ning, vara upp­märksam på GvHD-symtom och korrigera medicineringen. Sen är vi nästan klara, ”endast” profylaktisk be­hand­ling och täta kontroller återstår tills jag är ”safe”.

Ons, kl: 22.44 – GvHD (Graft versus host disease) (Rond 7 [DAG +19] – Reborn)
Ons, kl: 22.44 – GvHD (Graft versus host disease) (Rond 7 [DAG +19] – Reborn)

Idag tänkte jag berätta lite om GvHD som jag skrivit om tidigare

Nästa utmaning är alltså en vanlig komplikation som kallas för GvHD (Graft versus host disease).

”Många personer som genomgått en allogen stamcellstransplantation får en komplikation som kallas GvHD, Graft versus host disease.

 

 • Det innebär att det nya immunförsvarets vita blodkroppar, som bildas av de transplanterade stamcellerna, uppfattar kroppen som främmande och angriper den.
 • Man kan säga att transplantatet försöker stöta bort kroppen. Vid transplantation av andra organ, som till exempel hjärta eller njure försöker immunförsvaret i stället stöta bort det nya organet.
 • Det finns både en akut och en kronisk form av GvHD och svårig­hets­graden varierar mycket mellan olika patienter.

Akut GvHD

Den akuta formen brukar komma inom tre månader efter trans­plant­ationen. De första symtomen är vanligen utslag i handflatorna, på fotsulorna eller i ansiktet. I svårare fall kommer utslagen på hela kroppen och då kan också levern påverkas.

En del patienter kan få diarré eller kräkningar. GvHD är en allvarlig sjukdom och ibland besvärlig att behandla. Patienterna får före­byggande behand­ling mot GvHD för att lindra reaktionen.

Kronisk GvHD

Den kroniska formen uppkommer oftast mer än tre månader efter trans­planta­tionen. Kronisk GvHD har oftast en mer begränsad utbredning med utslag i huden och torrhet i mun och slem­hinnor.

I svårare fall blir huden förhårdnad och dras samman. Då förekommer också inflamma­tion i ögonen och torra slem­hinnor i munnen, magen, tarmarna och slidan.

Vid kronisk GvHD är immun­försvaret nedsatt på grund av både sjuk­domen och att man måste behandlas med läke­medel som dämpar immun­försvaret. Därför ges i allmänhet före­byggande behand­ling mot infektioner.

GVL

För dem som behandlas för leukemi kan en lindrig GvHD vara till nytta eftersom den kan för­störa eventuellt kvar­varande leukemi­celler och därmed medför lägre risk för återfall. Denna reaktion brukar också kallas GVL, Graft versus leukaemia.

Källa: Cancerfondens hemsida

Så en hel del åter­står. Samtidigt så fanns det inga andra alt­ern­ativ än stam­cells­trans­plant­ation. Jo ett men det alt­ern­ativet är ju super­trist om man tycker om livet.

GvHD till­sammans med lång konvalescens är orsaken till den långa sjuk­skriv­ningen, augusti 2021 till att börja med.
 

Idag har jag fått små röda utslag på benen vilket kan vara symtom av GvHD, det kan också vara pga. klåda och torr hud eller vad som helst. Imorgon ska jag till in till hematologen för prov­tagningar och CVK-service så jag tar upp det med de som kan. Det blir bra.

Lör, kl: 13.18 – Hej å hå vad det går (Rond 7 [DAG +22] – Reborn)
Lör, kl: 13.18 – Hej å hå vad det går (Rond 7 [DAG +22] – Reborn)

Hej, Mr Trött är tillbaka

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket mer än att jag varit orimligt trött, ätit dåligt pga. noll aptit och smaklökar från helvetet.

I torsdags var jag inne på en läkarundersökning och tog prover, fick kortisonkrämer och man justerade min sandimmundos. Det är det vi håller på att följa upp idag… och på måndag… och… Många sjukresor blir det.


Journalen
”Första återbesök efter allogen stamcellstransplantation (URD med konditionering Cy/FTBI/ATG) den 29 januari.”
 
”Makulopapulärt utslag av ganska diskret rodnad i nacke och fram på halsen. Ingenting i ansiktet. Lite glesare, lätt rodnade, spridda utslag bilateralt på benen och lite mer djuprodnat på insidan av höger knäveck. Generellt torr i huden. Fritt på bål och bröst samt lår och armar.”
 
”Sålunda man med mixed typ ALL som genomgått allogen stamcellstransplantation den 29 januari. Tecken till lindrig GvHD i huden, mindre än 25 % av kroppsytan och motsvarande hud-GvHD grad I.
 
”Inga besvär från tarm eller ögon. Inväntar leverprover. I övrigt välmående. Går in med lokalbehandling Ovixan och förses också med recept på Hydrokortison-kräm för eventuell lokalbehandling om det sprider sig upp mot ansiktet. Canoderm för mjukgörande.”
 
”Återbesök måndag den 22 februari men tydlig information om att höra av sig till avdelning 101 A under helgen om förvärrade besvär från huden eller tillkomst av symtom från tarm eller övrig typ av symtomatologi. Inväntar provsvar innan eventuella ytterligare justeringar.”
 
”Uppföljning låg CyA-konc på 130. Krea fortsatt lite uppåt mot 130 mot patientens habituella runt 60. Dock fin tagning, på väg uppåt i övriga blodvärden. Får nu gå tillbaka till Sandimmun 100 mg x 2. Får komma till avdelning på lördag 20 februari för kontroll av blodstatus, hemolysprover, fritt plasma, hemoglobin och Sandimmun-koncentration. I övrigt planering enligt tidigare. Tillsagd att dricka ordentligt.”


Annars har jag inte så mycket spänn­ande att be­rätta om då jag sover mest hela tiden.

Nu sitter jag och lyssnar på kontrollbehov (podd) i väntan på provsvar och läkare.
Återkommer när jag har något att komma med och mer ork. Det blir bra!

Ons, kl: 21.30 – Trött på tillvaron och Rederiet ska vi inte tala om. (Rond 7 [DAG +26] – Reborn)
Ons, kl: 21.30 – Trött på tillvaron och Rederiet ska vi inte tala om. (Rond 7 [DAG +26] – Reborn)

Status är ungefär som tidigare, väldigt trött, lite klåda, svullna ögon och svårt att äta.

Pratade med en dietist tidigare idag som hade några bra tips, ska träffa henne på fredag i samband med läkar­under­sök­ning på Ackis.
Ja, livet består just nu av att inte somna hela tiden, få i mig näring och vara observant på GvHD-symptom. Kul!


Journalen
”Trött men i övrigt välmående. Hudklåda kvarstår. Får använda Ovixan på samtliga rodnader och kliande pariter, undviker dock på lårets insida höger där ett par tunnare, nästan hudlösa områden finnes.”
 
”Ovixan en gång per dag, mjukgörande två till tre gånger dagligen, uppmanar till rikligt bruk. Patienten har inte haft någon säkerställd svampinfektion vad som framkommer, Noxafil som profylax. Seponeras nu.”
 
”Inväntar dagens Sandimmun för att se hur mycket vi ska höja vid Noxafils utsättande. Övrig medicinering oförändrad. Åter den 26 februari för klinisk kontroll, skriver också remiss till dietist.”
 
Tillägg: cya-konc 220, det vill säga i stigande efter tidigare höjning från 75 x 2 till 100 x 2. Njurarna snarast bättre. Noxafil nu utsatt vilket i princip gör att vi borde höja Sandimmun men samtidigt stigande koncentration efter tidigare höjning.
 
”Kompromissen blir att höja på onsdag från 100 x 2 till 125 + 100. Emgesan lågt, höjer Emgesan-dosen. Övrig medicinering oförändrad.”