OKTOBER 2023

2023
Måndag, kl. 17:05 (Rond 12)
Pussel

Ryder Cup och pussel (Dag 4).

Ryder Cup blev aldrig spänn­ande tyvärr. Sport är som sämst när det är ojämt.

Något som golf och pussel har gemensamt är ordet ”Nej”. I alla fall om man ska tro på en gammal golf­skröna som menar att det vanligaste ordet på en golf­bana ordet ”Nej”. Samma sak när jag lägger pussel, det är iaf. ingen skröna.

Imorgon ska jag till fysiotera-prutten samt ha ett läkar­samtal. Hoppas det ger lite energi för tre dagars golf på tv och pussel gör det inte. Är helt slut av ingen­ting, eller så är det någon­ting annat.

Tisdag, kl. 12:55 (Rond 12)
Pussel

Pussel (Dag 5), fysiotera­prutt och läkar­samtal.

God morgon höll jag på att säga, tiden går fort när man har kul. Stora fram­steg med pusslet, nu är alla hörn och kanter på plats. De ni!

I efter­middag ska jag träffa fysio… måste lära mig att stava till ”terap­eut”… tack google. Eftersom jag inte ramlat på länge så känns be­söket aningen over­kill, vi får se om vi kan hitta på något ändå för super­stabil är jag inte.

Under dagen ska jag ha ett läkar­samtal, då ska vi spika nästa plan. Åter­kommer när jag vet mer om allt. Nu hinner jag pussla lite till innan fysio… prutten.
 

Edit, kl. 22:15

Stor progress, iaf. när det gäller pusslet.

Har träffat fysio­tera­prutten och fått några bra övningar som jag kommer göra. Blev er­bjuden en krycka men tackade vänligt men bestämt nej. Känner mig rätt säker när jag går, peppar peppar.

Nu vill jag pussla vidare, kanske till å med lägga klart det ikväll, spänn­ande. Berättar om läkar­samtalet och om nästa behandling imorgon. Sov så gott!

Onsdag, kl. 12:26 (Rond 12)
Onsdag, kl. 12:26 (Rond 12)

Nu har jag lärt mig vad den nya med­ic­inen heter, får jag lova att pre­sent­era Venclyxto.

Men först, igår natt runt 3-tiden blev pusslet klart. Ta-Da.

Det känns bra att av­sluta något. Ska be­ställa fler pussel för det här var ju kul. Eller kul och kul, trevligt och meditativt är en bättre be­skriv­ning.
Nu är jag mätt på pussel men fler pussel blir det gar­ant­erat i höst och vinter. Det får 1000 bitar igen pga. be­gränsad plats men ska välja mer ut­man­ande motiv med mindre detaljer. Det blir spännande och intressant för alla.

Skriver mer om Venclyxto och Rond 13 senare idag, nu ska jag iväg en sväng, var bara ivrig att visa upp mitt skryt­bygge.

Edit, kl. 21:40Tid­igare ut­lovat inlägg om Rond 13 utgår pga. olika om­ständig­heter. Jag hamnade i ett jobb­flow och tiden rann iväg, nu orkar jag inte sätta mig in i det nya läke­medlet utan vill jobba vidare. Ska jag flytta över till sängen med lap­topen och en kopp te, vad kallt det är.

Torsdag, kl. 13:45. Venclyxto (Rondvila)
Torsdag, kl. 13:45. Venclyxto (Rondvila)

Venclyxto

Nu har jag läst på lite om Venclyxto, det kan bli aningen torrt men jag ska för­söka för­klara på ett o­er­hört för­enklat sätt

Venclyxto inne­håller en sub­stans som heter venetoklax. Det till­hör en grupp läke­medel som kallas ”BCL-2-hämmare”. BCL-2 är ett protein som cancer­celler be­höver för att över­leva, slut!

Visst låter Venclyxto lite som Imbruvicas egenskaper. Som lek­man förstår jag inte skill­naden mellan Brutons tyrosinkin protein som Imbruvica blockar och BCL-2 proteiner som Venclyxto blockar.

Ni som vet hur min sur­deg blev vet också att bio­kemi inte är min stark­aste gren, vi får tills vidare nöja oss med att båda läke­medlen block­erar vissa proteiner som cancer­cell­er be­höver för att över­leva, punkt slut.

Lite kurissa om Venclyxto

I eftermiddags hörde en apotekare av sig om min senaste be­ställ­ning. Hon sa något i stil med: ”.. eh vento… vene… eh…” sen räddade jag henne ”du menar Venclyxto”. Det är tydligen inte bara jag som har problem med det ordet.

Apotekaren ville ”bara” för­vissa sig om att jag var in­form­erad om att Tegretol tar bort Venclyxtos effekt. Min läkare och jag har järn­koll på med­ic­in­listan, men bra att apotek­aren hörde av sig, GG!

Imorgon är det sista dagen med Tegretol, i helgen eller i början av nästa vecka startar vi med Venclyxto och Rond 13.

Biverkningar

Venclyxto är precis som Imbruvica ett nytt läke­medel, det be­tyder många men ej helt fast­ställda bi­verk­ningar. Venclyxto bi­verk­ningar är mer likt cell­gift även om det inte klassas som ett cell­gift. Tänker inte för­djupa mig i den långa listan på biverkningar utan tar det då, om det blir något då. En dag i taget som vanligt.

Fredag, kl. 13:10 Venclyxto (Rondvila)

Ok, Venclyxto heter det och ingenting annat.

Förlåt, det blev lite rörigt med den nya medicinens namn, den heter alltså Venclyxto.

Det är den verk­samma sub­stansen som heter Venetoklax. Det var lite rörigt i mitt huvud och i journ­alen. Nu är det kor­rig­erat över­allt i bloggen… tror jag.

Idag är det sista dagen jag tar Tegretol, planen var att börja med Venclyxto i helgen men det blev för­senat. Venclyxto finns inte på lager utan är en be­ställ­nings­vara, som ett fint vin kan man säga. Dyrt är det också då nya läke­medel är patent­skyddade i x antal år, tror det är 20 år.

Tack alla skatte­betalare, till­sammans hjälps vi åt, även om jag gjort det rakt mot­satta i tre år nu, ska skärpa mig.

Lördag, kl. 19:12 (Rondvila)
Lördag, kl. 19:12 (Rondvila)

Idag har jag roat mig med ett mindre jobb som krånglat hela dagen.

Ibland ska man bara gå ifrån datorn när det krånglar. Det vet jag ju. Trots det sitter jag alltid alldeles för länge efter­som jag är envis. Efter 4-5 timmars huvud­bry tog jag till slut en paus från datorn för att sedan lösa pro­bl­emet på 1 minut när jag kom till­baka. Hatar kod just nu.

När jobbet äntligen var löst tänkte jag skriva en samman­fattning om de senaste 80 dagarna (Rond 12) nu när det är rondvila. Vet ni vad! Då började bloggen krångla. Det är därför bloggen ser lite konstig ut. Den får vara konstig för nu är jag arg på datorer och bör hålla mina tassar borta från alla tangentbord.

Vilken digital skitdag det blev, borde ägna mig åt analoger saker resten av dagen. Synd att jag lagt klart mitt pussel.

Måndag, kl. 21:05 (Rondvila)
Måndag, kl. 21:05 (Rondvila)

Sammanfattning av Rond 12

Idag kom min nya medicin Venclyxto som jag börjar med imorgon, det blir Rond 13 det.

Här är en kort samman­fatt­ning i punkt­form av Rond 12. Rond 12 var en period på 80 rör­iga dagar med massor med sido­bös och två helger på akuten. Egent­ligen bara en mellan­rond som gått ut på att hålla till­baka cancern med cell­gift samt att få ord­ning på sido­bös (komp­lika­tioner) som följd av i skit­cellerna i CNS.

 • 2023.07.18 Methotrexat (cellgift i blodet och ryggkanal) 4 dagar på sjukan.
 • 2023.08.14 Methotrexat (cellgift i blodet och ryggkanal) 4 dagar på sjukan.
 • 2023.08.31 Strålning av Cavum Meckeli
 • 2023.09.01 Akuten (Ackis) Ansiktssmärt och ostadiga ben.
 • 2023.09.11 Akuten (Enköping), DVT (djup ventrombos) och lungemboli.

Ärligt talat så börjar jag känna mig rätt matt fakt­iskt. Kraft­erna börjar tryta. Men imorgon tar vi nya tag, start av Rond 13 och Venclyxto. Tyvärr sänker Venclyxto blod­värdena, så nu kommer jag väl bli ännu tröttare. Vi får se, en dag i taget.

Idag har jag för­sökt jobba och varit sur på en upp­datering som stökat till bloggen lite. Ni får ha över­seende med att den ser lite konst­ig ut för jag orkar inte fel­söka själv, väntar hellre på en hot­fix från ut­veck­larna.
 

Över till något roligare, pussel!

För några dagar sedan fick jag ett tips av en be­sökare som jag blev super­peppad på.

Pussel Jumbo

Tipsaren beskrev pusslet så här:
”Ett pussel som man måste tänka ex 30 år i fram­tiden eller som just denna hur guld­fisken ser om­givningen från hans per­spekt­iv. Slut­re­sult­aten blir helt annor­lunda än bilden på pussel­lådan.”

Visst låter det kul!

Tisdag, kl. 22:25 (Rond 13)
Tisdag, kl. 22:25 (Rond 13)

Rond 13

Igår skrev jag att vi tar nya tag. Det gjorde jag, på vägen hem från vänner på Bålsta­Doktorn i morse bad jag taxin släppa av mig nere vid centrum för loot.

Det blev som vanligt för tungt så jag var helt slut när jag kom hem. Däckade i soffan och vaknade fem timmar senare. Är fort­far­ande så pass orkes­lös att det får bli en macka till middag. Middags­planen var en ham­burgare med egen pommes men det får bli imorgon.

Att jag är så orkeslös beror inte på den nya medicinen Venclyxto iaf. Smart som ni vet att jag är så tog jag Venclyxto först efter mitt äventyr i morse. Den har bl.a. bi­verk­ningen diarré. Ett tanke­experiment, vad hade du valt mellan hjärt­infarkt eller diarre på offent­lig plats? Jag hade nog valt hjärt­infarkt, vilket för­vånar mig, trodde jag var en logiskt tänkande människa men tydligen inte. Svårt det där med olika val i livet.

Det är alltså första dagen med Venclyxto och jag har inte känt av några biverkningar alls, peppar peppar. Vi kommer öka dosen av Venclyxto enligt ett schema tills jag skiter ner mig. Nej då, så kommer det inte gå till. Men vi kör på enligt schemat och hoppas att min kropp tolererar det. Efter ? tid blir det uppföljning med LP och kanske märgning för att se om Venclyxto haft någon effekt. Med andra ord precis som vanligt. Det blir bra!

Torsdag, kl. 20:45 (Rond 13)
Trötter

Trött

Jag lever något slags zombieliv.

Sover hela tiden av någon oklar anledning. Igår jobbade jag lite men nickade till hela tiden, gick å la mig efter Aktuellt och sov till 9-tiden. Tänkte att det här håller inte. Försökte aktivera mig med frukost, dusch och städning. Vid lunch däckade jag och vaknade tid 18-tiden. Har knappt hållit mig vaken sedan dess och nu känner jag mig redo att gå å lägga mig igen. Imorgon ökar vi dosen av Venclyxto, som sänker blodvärdena. Hur ska det här sluta?

Sov så gott alla

Lördag, kl. 21:11 (Rond 13)
Shaun

Fortsatt trött

Fortfarande trött men en positiv sak är att jag vaknade tid­igt utan väckar­klocka i morse. Väljer att det tolka som att jag inte håller på att tyna bort.

Hoppade inte ur sängen efter­som jag hade tränings­värk i benen efter 30 knä­böj igår i ett försök att komma igång. Mitt hjärtat höll på att hoppa ur bröst­korgen på riktigt, oklart varför jag aldrig kan göra något lagom mycket. Alltid för mycket eller för lite, eller ingen­ting alls, så har det alltid varit.

Idag har jag har roat mig med att mulitaska ett fler­tal inter­nation­ella nyhets­kanaler om eländet i Gaza. Blir både arg, ledsen och upp­given. Efter några timmars intag av elände var jag tvungen att konsumera något lätt­sammare så jag binchade Fåret Shaun på SVT­Play. Tips är SVT Barn, massor med guld på riktigt, bl.a. några Astrid Lindgren­produktioner, Pingu, Alfons Åberg, Trolltyg i tomte­skogen, gamla Bamse (Öppet arkiv), bara för att nämna några pärlor.

Nu väntar jag på en pizza i samar­bete med Foodora. Imorgon ska jag byta ut knä­böj mot att laga mat.

Söndag, kl. 22:25 (Rond 13)
Mediciner, Dosett

Lite söndagspyssel min vana trogen.

Har precis delat dosett för nästa vecka. Inser att det inte är jätte­konstigt att jag känner mig trött.

I min jakt efter en för­klar­ing om varför jag är så trött så kollade jag upp min medicin­lista. Gick igenom mina mediciner och letade efter bi­verk­ningen ”trött” på FASS och så här ser det ut.

Biverkningar

Aciclovir (Trötthet), Eliquis (Blodbrist, som kan ge trötthet eller blekhet), Eusaprim (Svaghetskänsla, trötthet eller håglöshet, blek hud), Felodipin (Trötthet), Venclyxto (Känner dig trött eller svag).

Så 5 av 7 av de mediciner jag tar KAN ha bi­verk­ningen trött/svag. Om vi sedan lägger på lite leukemi i grunden och lung­emboli för några veckor sedan så är det rimligt att jag är trött. Det får vara så tills vidare men jag ser fram emot att orka göra något mer än att bara finnas till.

Till middag blev det rest­pizza, alltså ingen matlagning idag heller, men 35 knä­böj blev det, det tar sig ändå med benstyrkan… när jag är vaken.

I veckan är det läkar­samtal, tror inte att det planeras något speciellt då vi precis börjat med Venclyxko Imorgon ökar vi dosen och i slutet av veckan till max­dos.

God natt!

Tisdag, kl. 21:23 (Rond 13)
Sleepy

Imorgon tar vi nya tag.

Onsdag, kl. 18:00 (Rond 13)

Läkarsamtal

Nu har jag pratat med min kära läkare och vi kör på enligt plan med Venclyxko och ger det en chans i ca. 1,5 månad på max­dos.

Den nya max­dosen höjer ”vi” från 4 till 6 tabletter (600 mg) då jag inte haft några bi­verk­ningar alls. Trött­het och dimsyn började innan jag började med Venclyxko. Max­dosen är 8 tabletter för full­vuxna männ­iskor, för mig blir det 6 tabl­ett­er, då jag inte får vara utom­hus när det blåser styv kuling eller mer.

Dimsyn är bra väljer jag att tänka, nu har jag en in­dikator på om Venclyxko gör någon nytta. Vi får hoppas att dimman lättar helt enkelt.

Så, som jag trodde kör vi vidare enligt plan, nytt samtal och läkar­besök om drygt 1,5 månad för upp­följ­ning (LP) om inget sido­bös dyker upp så klart.

Idag har jag varit något piggare och fått något gjort. Alltså pytte­lite men ändå 100% mer än igår. Progress och ny plan känns bra, en dag i taget som vanligt.

Vet ni vad! det blir bra även om det inte blir som tänkt.

Fredag, kl. 16:23 (Rond 13)
Baguette i en för liten påse.

Dilemma

Idag blev Apoteket hjärtat min väckar­klocka. Apo­tek­aren ville precis som sist bara in­form­era om att Ventcyxko och Tegretol krockar och att jag ska minska dosen Eliquis.

Det är bra att apotekarna är vakna, jag vaknade också då hon babblade på rätt länge innan jag fick en syl i vädret och svarade att jag har koll.

Igår ökade vi dosen Ventcyxko till 4 piller, på måndag är vi uppe i maxdos (6 st).

Baguetter

Är det bara jag som inte förstår varför påsarna till färska baguetter alltid är för korta? Var baguetter kortare på den tiden då man kon­stru­erade påsen? Eller finns det någon funkt­ion eller en god tanke med en FÖR liten påse? En teori är att kassa­bi­träden gen­er­ellt sett är ny­fikna i en strut eller helt saknar per­ceptu­ell för­måga, ”Vad kan det vara i bagu­ette­påsen idag då?”.

En lös­ning som jag kom på nu i efter­hand är att ta två påsar. Den första som en för kort påse och den andra som ett för långt lock. Hör gärna av dig om du vet varför påsarna är för korta, eller om du har någon egen teori.

Som ni förstår så har jag haft fullt upp idag så nu blir det en tupplur.

Lördag, kl. 19:50 (Rond 13)
Sokrates

Stora frågor

Oj oj, vilken trist dag. Trött, skrutt­väder och noll aktivitet för­utom tv-soffan med krig och elände. Deppigt värre.

Inte nog med det, såg på Google att Motala och Säffle fort­farande inte ligger i Dalarna, något jag aldrig kommer köpa. Var tvungen att fråga AI:n ChatGPT om varför.

Efter det dumma svaret var jag tvungen att fråga om meningen med livet.
”[…] Det bästa sättet att avgöra vad som är viktigt i ditt eget liv är att reflektera över dina värderingar och mål och att arbeta mot det som ger dig mening och lycka.”. – Chat GPT.

Så min fråga till dig: Vilken är Din favorit­pizza?

RÖSTA

  Listan är Sverige Top10 mest sålda pizzor. Välj annan om din favoritpizza inte finns med.
   


   
  Undersökningen är avslutad.

  Resultatet redovisas om typ en vecka.

  Oj måste kila, nu börjar Doobidoo.

  Söndag, kl. 22:04 (Rond 13)
  Sleepy

  Imorgon tar vi nya tag… igen.

  Idag har jag inte gjort ett skit. Imorgon är målet att vakna för provtagning. Sen går vi upp till maxdos med Venclyxko, hur ska detta sluta? Jag kanske får göra som kidsen och köra med energidryck.

  Glöm inte att rösta på din favoritpizza, det är helt jämt på toppen mellan tre pizzor. Spännande va? Nu ska jag sova… igen. God natt sov så gott!

  Måndag, kl. 22:10 (Rond 13)
  Dummybild som föreställer ett rött penseldrag. Används när jag har dålig fantasi eller vill bespara alla med ytterligare en foto på kaffe.

  Fullspäckad dag

  Oj oj oj, idag har det nästan hänt för mycket.

  Det började med att jag vaknade. Sen bar det iväg till Bålsta­Doktorn och prov­tagning. Vid lunch lagade pasta och åt den. Precis när jag ätit klart kom Christopher förbli på en fika.
   

  På efter­middagen när jag satt och ”jobbade” som mest plingade det plötsligt till på mobilen, min be­ställ­ning från Apoteket hjärtat var levererad utan­för min dörr. Släppte allt och hämtade paketet. Sen delade jag dosett, för hela veckan. Efter det var jag tvungen att varva ner med en tupplur.
   

  När jag vaknade kollade jag mailen och pulsen for upp i taket igen, vi har En pizza som leder och 3 st som ligger på delad andra plats nu. Som ni förstår så är jag helt slut efter en hektiskt dag med många spännande intryck. Gissa vem som kommer sova gott inatt.

  Oj oj oj, imorgon hoppas jag allt lugnat ner sig.

  Onsdag, kl. 21:35 (Rond 13)
  Onsdag, kl. 21:35 (Rond 13)

  Fortfarande trött

  Vet ni vad? Jag är trött på att vara trött, det händer ju inte ett skit. Idag har jag lekt kontor och betalat räkningar.

  Nu är min plan är att hitta på något projekt för att aktivera mig, för så här kan vi inte ha det, inte i längden iaf. Det kommer inte bli något dumt som surdeg och kojbyggen som jag höll på med när jag åt kortison. Det som kändes vettigt då känns ovettigt idag. Var sak har sin tid. Vi får se vad nästa projekt blir.
   

  Jag tänkte redovisa vilken pizza som vann men i skrivande stund ramlade en röst in och fu**a upp allt. Nu är två pizzor på delad första plats. Så kan vi inte ha det. Om inga fler röster ramlar in det närmaste dygnet får det bli en ny omröstning mellan pizzorna i toppen. Nästan lika spännande som Kontrapunkt på SVT som håller på just nu.

  Torsdag, kl. 16:15 (Rond 13)
  Pizza

  Resultat av bloggens favoritpizzor.

  Jahopp, vi har ett resultat med två ”vinnare” som fått med 6 röster var. Kebabpizza och Capricciosa. Vad dumt!

  Deltagande i denna viktiga fråga var ca. 30% av besökarna.

  Eftersom vi måste utse en vinnare får det bli en om­röstning mellan final­isterna.

  Om din pizza inte finns bland final­isterna så förstår jag om du är ledsen. Jag är också ledsen då Calzone bara fick två röster. Alla pizzor är lika mycket värda men ibland undrar man vart är världen på väg.
  Oavsett vilken pizza som vinner kommer jag vara den första att gratulera och fira med att köpa vinnaren i morgon kväll. Spänn­ande.

  Omröstning


   Röstningen är avslutad

   Edit, kl. 22:40
   Just nu ser det väldigt ljust ut för kebab­pizzan. Det ser jag fram emot, det måste vara flera år sedan jag sist åt en. Om Capricciosa skulle gå om kebab­pizzan så kommer jag nog köpa en kebab­pizza också för nu blev jag sugen.

   Fredag, kl. 19:20 (Rond 13)
   Fredag, kl. 19:20 (Rond 13)

   Grattis Kebabpizzan!

   Bloggens vinnare i kategorin favoritpizza! Och min middag till ära.

   Annars är allt som vanligt, alltså trött. Har försökt jobba utan någon större framgång. Istället har jag tänkt på alfabetet. Varför bokstäver ser ut som de gör. Har inte kommit fram till något mer än att allt härstammar från förr i tiden. Men visst är det är konstigt att bokstäverna D och G pekar åt motsatta håll mellan VERSALER och gemener. Bokstäverna D och G pekar åt höger medan d och g pekar åt vänster, iaf. mitt huvud. Inga andra bokstäver kör med helt motsatta håll enligt mina anteckningar. Och varför pekar J/j, Z/z åt vänster helt plötsligt?
    

   Så här i efterhand undrar jag vad jag höll på med. Just nu nöjer jag mig med att det är som det är. Förlåt för tiden som du just blev bestulen på, men nu vet ni vad jag sysslat med idag.

   Nu ska jag beställa hem vinnarpizzan. Återkommer med ett betyg och dagens bild.

    

   Edit, kl. 21:54
   Pizzan var ingen skönhet och aningen slafsig men väldigt god. Åt upp en hel halva faktsikt, det är mer än jag brukar få i mig. Det som är trist med pizza är att man mår som man förtjänar efteråt. Urk, får avrunda den här märkliga dagen i soffan med Svenska nyheter och Cyklopernas land, kanske ett glas vin. Det blir bra.

   Lördag, kl. 21:25 (Rond 13)

   Dimmigt

   Har nämnt tidigare att jag har dimsyn men inte lagt någon större vikt på det. Har tänkt att det går nog över.

   Är trött på att höra mitt gnäll om alla små­krämpor och märkligheter som händer… hela tiden. Samtidigt borde kanske bloggen handla mer om böset än om sur­deg, favorit-pizzor och annat trams även om det också är viktigt. Tramsiga saker kommer alltid vara en del av den här bloggen.
    

   I fram­tiden ska jag försöka att inte se mitt bös som gnäll, är bara lite trött på mig själv. Imorgon ska jag berätta om dim­syn. Just det imorgon får vi sova en timme längre med vinter­tiden.
    

   Edit, kl. 22:55
   Har klippt kartonger, tittat på ett avsnitt av Graven (SVT Öppet arkiv) och druckit två glas vin, vilken lördagkväll. Efter två glas är jag sugen på CS2, vet att jag kommer bli MVP.

   Söndag, kl. 17:50 (Rond 13)
   Söndag, kl. 17:50 (Rond 13)

   Dimsyn

   Jag gjorde ett försökt att visualisera min dimsyn med Photoshop. Det gick inte så bra då jag omöjligen kunde se resultatet av dimeffekter med dimsyn. Rörigt!

   Det var enklare visualisera minskat synfält och dubbel­seende, men en bra liknelse är som ny­vakna grumliga ögon som inte går att skölja ur.
   Som vanligt har jag tänkt att det bara är någon till­fällig märklighet men nu upplever jag att det blivit rätt mycket sämre den senaste veckan.
    

   Det mest störiga är fram­för skärmar där det ljusa nästan blir bländande och flyter ut på något konstigt sätt, t.ex. en ljus bak­grund med en tunn text går knappt att läsa, det spelar ingen roll om jag sänker skärm­ljuset. Vid mot­ljus ser jag mest bara siluetter, unge­fär som en kamera med dåligt dynamiskt om­fång.
    

   Så bloggen kommer fort­sätta att se ut som den gör med ljus text på mörk bak­grund, den röda färgen är också behaglig för mina ögon av någon an­led­ning. Är rött ljus (våg­längden) minst an­sträng­ande för ögonen tro? Minns från lumpen att vi använde fick­lampor med röda filter för att för­bättra mörker­seendet. Undrar också om rött ljus i ubåtar är en grej eller om det bara är på film? Hör gärna av dig om du har koll på sånt, o-ironiskt nog så tycker jag sånt är lite intressant.
    

   Imorgon ska jag prata med BMT, då det kanske pågår något i CNS. Det jag hoppas på är att det inte har något med skit­cellerna att göra. Saker och ting kan ju faktiskt kuka ur ändå, med eller utan leukemi i botten. Avslutar med en positiv sak, dubbel­seende är borta, det är ändå bra.

   Tisdag, kl. 22:40 (Rond 13)

   STATUS QUO

   I morgon är det november och det är det enda som är säkert.

   Inget nytt under solen, ser fortfarande rätt illa men med en mörk bakgrund och en löjlig teckenstorlek så ser jag vad jag skriver. Återkommer i november när jag vet mer. Sov gott å hade bra alla.