APRIL 2022

2022
Provsvar från förra veckans LP – Tor, kl: 20.05 (Rond 10, DLI)
Provsvar från förra veckans LP  – Tor, kl: 20.05 (Rond 10, DLI)

Hej nu är prov­svaren från förra veckans LP klart. Det var som för­väntat fort­farande leukemi­celler i rygg­rads­kanalen, det var därför vi körde med cyto­statika för säker­hets skull. Så imorgon blir det en sväng till BMT på Ackis för ny LP och mer cyto­statika.
Vi kommer fortsätta med samma behandling ett tag till.

Nästa steg om det inte ger re­sul­tat är mer DLI i blodet och direkt i rygg­rads­kanalen.

Annars mår jag bra, har tappat några kilo bara. Inga GvHD-symtom så ja, vi kör vidare med det vi har och kan.

LP igen – Ons, kl: 14.05 (Rond 10, DLI mm.)
LP igen – Ons, kl: 14.05 (Rond 10, DLI mm.)

Precis klar med ny LP och mer cytostatika.

Nu blir det aningen rörigt. Förra veckans LP visade tyvärr en ökning av leukemiceller men det var resultat från förr-förra veckans cytostatikakur som enbart bestod av ett Metotrexat (cellgift). Förra veckan fick jag en kur som innehöll en mix av tre olika cytostatikum och resultatet av det togs idag samt ytterligare en dos av cytostatika. Så fokus nu är att invänta resultat från dagens prover.

Nästa vecka kör vi ny LP och mer cellgifter oavsett resultat för att hålla tillbaka leukemicellerna.

Har sedan sist jag skrev lagt på mig lite… så det är bra…. tycker mina läkare.

Piggare – Ons, kl: 14.20 (Rond 10, DLI mm.)
Piggare  – Ons, kl: 14.20 (Rond 10, DLI mm.)

Oj vilket väder vi fått.

Har de senaste dagarna suttit och pysslat med meningslösa saker på balkongen och ljuset har påverkat mig positivt tror jag. Känner mig piggare och gladare utan att egentligen ha någon att vara glad åt, för inget nytt under solen mer än att veckovis fortsätta med LP och cytostatika i ryggkanalen tills vi vet mer. ”Pigg” och glad är jag i alla fall.

Idag kl 15.00 håller min idol och ansvariga läkare före­läs­ning om ALL för vuxna

”…introduktion till diagnosen ALL samt aktuella och kommande behandlingar inom området.”.
 

Intressant för mig, förmodligen inte för de flesta… men skulle du vara intresserad så är föreläsningen är öppen för alla som vill veta mer om ALL (Akut Lymfatisk Leukemi) här!

Det blev ingen LP idag – Tor, kl: 13.30 (Rond 10, DLI mm.)
Det blev ingen LP idag  – Tor, kl: 13.30 (Rond 10, DLI mm.)

Pga. låga vita blod­värden från går­dagens prover så flyttar vi fram dagens LP och cyto till måndag nästa vecka. Drog nyss smalbenet i disk­maskins­luckan så räknar med ett rejält blå­märke, det blir intr­ess­ant och se hur det ut­vecklar sig.

Annars sitter jag på balk­ongen och försöker de­klar­era mitt av­slut­ade företag… det går sisådär.

Lutar åt en yolo så får Skatte­verket höra av sig om det är helt upp­åt vägg­arna.

Nytt försök på LP och cyto – Mån, kl: 10.40 (Rond 10, DLI mm.)
Nytt försök på LP och cyto – Mån, kl: 10.40 (Rond 10, DLI mm.)

Är på Ackis och har precis blivit provtagen, kan man säga så?

Nu sitter jag nere vid fiket och av­njuter på en cappuccino i väntan på prov­svaren och läkar­besök 11.30. Om de vita blod­värdena är till­räckligt bra så blir det LP och cyto + 2 timmars rygg­läge. Har preppat med jätte­lite natt­sömn så jag kan sova bort tiden.

Det blir intressant att höra hur det står till med cell­erna efter den senaste cyto­cocktailen den med 3 olika cyto. Åter­kommer om det.

Resultat från LP – Ons, kl: 21.20 (Rond 10, DLI mm.)
Resultat från LP – Ons, kl: 21.20 (Rond 10, DLI mm.)

Dos 4

Hej hej, idag fick jag min 4:e dos covid­vaccin, fick grönt ljus från min läkare i måndags.

Vid tidigare behand­lingar har man varit lite orolig för att vaccinet skulle kunna trigga GvHD (Graft versus host disease)… något vi vill undvika.
Om vaccinet ger någon effekt på mitt lilla immun­försvar är en annan sak men rekommenda­tionen är att jag ska ta… så nu är det tatt.
 

Annars är status att man har räknat celler från senaste LP och att cytostatika-cocktailen med 3 olika preparat har fungerade bättre än den med enbart Metotrexat, så nästa veckas behand­ling kommer vi köra samma, men utan Metotrexat. Sen vill man ge mer DLI i blodet.
Det finns fortfarande kvar några slattar kvar (nedfrusna) från donatorn som räcker till några DLI- behandlingar till.

Alltså, vi fortsätter med LP å cyto + kortison i ryggen en gång i veckan och sedan troligen DLI om ca. 2 veckor och hoppas på det bästa.

Feber – Tor, kl: 20.24 (Rond 10, DLI mm.)
Feber – Tor, kl: 20.24 (Rond 10, DLI mm.)

I morse vaknade jag med feber och ont i lederna.

Just nu ligger tempen på 38° men min sopiga termometer visar olika varje gång. Troligen bara en reaktion från gårdagens covid-vaccin så det är väl både bra och dåligt. Bra då jag kanske ändå har ett immun­försvar som reagerar, dåligt då det ev. blir ett besök på sjukan.
 

Har jag feber imorgon så ringer jag och kollar med mina vänner på hematologen och om jag känner dem rätt så blir det en helg i på sjukan. Håller tummarna att det ger sig.
 

Rådgjorde med min läkare om det där med mun­skydd och hon tycker att jag ska fort­sätta med det när jag vistas inom­hus med andra. Så får det bli.

Feberfri – Tor, kl: 20.13 (Rond 10, DLI mm.)
Benjamin fikus

Efter alvedon och 12 timmars sömn så ordnade det upp sig med febern. Det var alltså bara en reaktion från vacc­inet.

Har varit så pass pigg att jag planterat om min stora och extremt eftersatta benjamin fikus idag. Löjligt nog känner jag att träningsvärken redan börjat komma smygande. Skyller på ovana rörelser. Nej jag är bara otränad och aningen vinglig pga. känselbortfall i fotsulorna. Härom dagen hade jag på mig ett par skor jag knappt kunde gå i utan att tappa balansen som tur var så märkte inte bolagets personal något för då hade det kunnat bli torrt.

Tills vi ses igen önskar jag alla en trevlig Valborg och 1:a maj.