Är sugen på pizza, inte av den vanliga anledningen på en nyårsdag, då nyårsfirandet gick lugnt till. Nej hörde på Sveriges radio om denna stora händelse i morse. Sedan dess har jag bara tänkt på pizza hela dagen. Det är för sent att göra en egen (degen) om jag ska äta den dagen till ära. Det får bli köpepizza! HURRA!
Vad innebär det då? mer än att jag kommer skriva fel årtal överallt några veckor framöver.
Det betyder också att har hållit på med cancern i två och ett halvt år nu. Kanske ska ta bort underrubriken på bloggen som är: ”EN BLOGG AV EN NYBÖRJARE PÅ CANCER”. Eller nej den får vara kvar… ibland skriver jag ut mina tankar av bara farten, som till exempel just nu.
Vi får hoppas att det blir ett bra år och att forskningen går framåt, vilken den gör med storm steg just nu.
Det är framför allt de målinriktade behandlingarna som gör stora framsteg. Spännande faktiskt, tror jag ska nörda ner mig i forskning kring målinriktade läkemedel. Vi får se, det är ganska svårläst med alla begrepp man måste slå upp osv.
Nuvarande behandling tickar på och den 9 januari ska jag träffa min ansvariga läkare för uppföljning. Som vanligt en sak i taget.
Edit (kl. 23.37)
Det blev en Calzone special, supersmaskens trots lite kartongsmak, halva gick ner! God natt!
Nyårsmaten
–Idag är nyårsafton en festkväll då vi ofta är extra uppklädda och äter luxuös festmat som hummer och champagne. Det här är ganska nytt, sedan sent 1900-tal och blev väldigt tydligt runt millennieskiftet. Men långt in på 1900-talet var det fortfarande mest en upprepning av julmaten som serverades. Tore Wretman föreslog 1970 en i jämförelse ganska vardaglig Biff Stroganoff som nyårsmeny. Den allra nyaste mattraditionen är förmodligen pizzan på nyårsdagen.”
Källa: Nordiska Museet