MAJ 2024

2024
1 Maj, kl. 06:32 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Bild på mina aktuella mediciner .

För en hjärna som skvalpar runt bland skitceller och cytostatika är det inte lätt att fokusera.

Mitt i medicin-delningen kan jag få för mig att det vore bra att vattna växten i sovrummet med en gång innan jag glömmer det. Det blir lite ADHD-vaijbar av alltihop, särskilt när tokmedicinen pikar som grädde på moset.

Förr i tiden använde jag en dosett

det fungerar inget vidare längre. Kombon min hjärna, dubbelseende och fumliga domnade finger­toppar gör att tabl­etterna far som ett flipper­spel och hoppar ner i fel hål och då tabl­etterna är så många och ser så lika ut får jag börja om. Det kan bli riktigt fel och kanske lite farligt, vi kör inte någon YOLO när vi hanterar cyto­statika och nerv­mediciner. Det har jag bestämt.

Skärmdump på Apples hälsoapp.

Nu är det klockans standard hälso­app som gäller, jag får bara registrera ”Tagen” när jag svalt tabletten är reglerna, sen nästa tablett tills det inte finns något läkemedel kvar i listan. Det tar ett tag men better safe than sorry. Ja, det är det jag roat mig idag.

Nu blir det enklare saker, havre­grynsgröt. Känner mig stark idag!

 

Kl. 12.02
Lite lunchhumor: Sitter ute på balkongen och läser på om Temodal: […]eftersom du kan ha en liten risk att få andra förändringar av blodkropparna, inklusive leukemi.[…]”.
Mer dråpliga biverkningar finns att läsa om. här.
Källa: FASS

Det stod inget om alkohol så nu blir det en kall enhet i vårsolen.

Torsdag, kl. 14:56 (Rond 15 – MTX och Temodal)

Startar med Temodal

Haft en lite jobbig morgon med allsköns åkommor som jag inte orkar rabbla upp och tråka ut er med.

Hur som helst så blev jag efter medicinintag kl. 7 och horizontalläge människa först runt lunch.

Just en dag som denna lyckades pappas hemtjänst bränna en säkring med brödrosten, vi löste via telefon men är det inte typiskt, det har aldrig hänt tidigare. Pappa får ta min brödrost, jag rostar ändå sällan då jag tycker det är godare att steka upp bröd i en stekpanna med smör. Spännande va?

Strax efter det ringde en SSK från enhet på Lasarettet Enköping som sysslar med avancerad sjukvård i hemmet för att boka ett hembesök nästa vecka.

Tänker att det är bra att upprätta en kontakt tidigt så vi får känna och klämma lite på varandra och hinner tänka på varsit håll innan vi bestämmer något. Har även kollat med Erica om hon har möjlighet att vara med som ett extra proffs-öra, det skulle kännas tryggt, vi får se.

Mer om den enheten finns att läsa här.

Nu sitter jag på balkongen med en kopp te och njuter av vädret. Värken är helt borta och krafterna kommer sakta tillbaka, det kanske är solen som gör sitt, men troligen själv­med­ic­iner­ingen med 2mg extra tok­medicin och två Alvedon.

Just det! Idag började vi med det nya cytot Temodal.

Om jag minns rätt så tar det ett tag innan vi kan utvärdera om det har någon effekt. Det vi gör nu är läkarsamtal och rutinprover 1ggn/vecka tills vidadre och att vara upp­märk­samma på ev. bi­verkningar.

Om jag piggar på mig i samma takt som jag gjort hittills kommer Andreas och Malte över en sväng på något trevligt i kvällssolen. Malte får bli dagens bild i så fall, för jag noll fantasi idag.

Fredag, kl. 12:37 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Malte

God Middag!

Idag har jag inte någon smärta och är mycket piggare än igår.

Inga ändringar i läkemedelslistan, det är bara att åka med, det enda jag gör är att höja tokmedicinen om det gör för ont.

Nu sitter jag på balkongen och njuter av livet. Det var allt för nu.

Just det, Malte och Andreas kom över på fika och några enheter, alltid lika trevligt för alla utom Malte som går på någon specialdiet, eller så var Andreas som gnydde och gnisslade varje gång jag böjde mig mot chipsskålen, oklart… kanske båda.

Glömde fota Malte så ni får ett gammalt foto på världens goaste jycke.

Söndag, kl. 10:56 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Söndag, kl. 10:56 (Rond 15 – MTX och Temodal)

God förmiddag

Igår var det en både bra och en aningen dålig dag.

Det dåliga var att jag slutade på golvet när jag duschade. Det gick gick bra benen bara vek sig. Som tur var hade jag duschat klart och jag nådde handduken så jag torkade mig liggandes i lugn och ro till en bra pod ”Fråga Agnes Wold”. Det handlade om hundar kan påverka hälsan.

Kom till slut upp via toaletten. Så allt slutade lyckligt. På måndag ska jag kontakta en Arbets­terapeut, jag lovar.

Sen till det som var bra med dagen var att Magnus, Hanna, Malte och Andreas kom över på sushi­lunch och gjorde dagen. Så super­trevligt och stor kontrast mot det jag höll på en timme innan. Det blev en precis lagom lång lunch med prat om både högt och lågt.

Det var precis lagom med aktivitet för resten av dagen sov jag till och från i soffan.

Idag gick det bättre att duscha då jag tänkte igenom varje moment innan. En planerad och genomtänkt dusch helt enkelt. Precis som en strids­pilot vet att varje detalj kan vara skill­naden mellan liv och död.

Det kan bli sushi till middag, är inte helt pigg för att stå vid spisen.

Nu när det börjar bli varmt ute har mitt sed­vanliga sug efter grekisk sallad vaknat. Nästa varukorg (imorgon) kommer innehålla många fusk- salladssaker pga. dålig ork. Sådana saker som jag själv fnyst åt tidigare som t ex. färdig­riven ost, färdig­hackad kokt skinka, färd­iga sallads­såser osv.

Förlåt, ska försöka att inte sätta mig på några höga hattar i fram­tiden, jag fattar stor­heten nu.

Måndag, kl. 15:30 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Tappade byxorna.

Houston, we have a problem!

Så här kan det bli om man inte knyter snöret i shortsen ordentligt.

Kan inte böja mig så långt ner utan måste hasa till något som går att sitta på. Imorgon ska jag för­söka komma ihåg att ringa arbets­terapeuten när de har telefontid. En tång vore bra, iaf. om den råkar befinna sig närmare än något att sitta på.

Under några av mina av­magrade perioder så tappade jag byxorna på Coop (1 ggn) och på Lidl (2 ggn) men då var jag piggare så inga problem för ingen såg något, tror jag skrivit om det tidigare. Nu kom jag på att det finns över­vaknings­kameror. Gjort är gjort, det bjuder jag på om någon såg.

Idag känner jag mig mindre ving­lig och ingen smärta alls = slänger in en tvätt eller två.

Om det har något med att jag försov mig med 3-4 timmar från morgon­med­ic­inerna vet jag inte. Har med­delat BMT iaf. och ändrar ingen­ting i det vi be­stämt, det blir bara för­skjutet några timmar.

Imorgon skulle vi ha ett första hembesök av LAH (Lasaretts­ansluten hem­sjuk­vård) men som vi flyttat fram en vecka pga. olika om­ständ­igheter. Vi har ingen bråd­ska, tror och hoppas jag.

Apropå imorgon, Apple har sitt event 16:00 svensk tid, spännande.

Tisdag, kl. 08:35 (Rond 15 MTX och Temodal)
espresso fail

Om jag är fumlig?

Eller så är ett tecken från Internet att det räcker med kaffe­bilder nu.

Idag har kära Erica varit här tappat blod, SVP:n har fungerat perfekt sedan den blev servad med heparin på Hem­ato­log­mot­tagningen.

Nu tittar och inte minst lyssnar jag på Den stora älg­vand­ringen med en andra espresso, min första spillde någon ut. Det är faktiskt Älgar hela tiden i skriv­ande stund.
Skärmdump på Den stora älgvandringen, på SVTPlay.

Klockan 11:00 har arbets­terapeut­erna telefon­tid. Ska höra om de vill komma över på en fika och snacka hjälp­medel någon dag.

Lovade nästan Erica att kolla upp det där larm också, utan att hålla fingrarna i kors, för jag är vuxen.

Om ork finns tänker jag vara ute på balk­ong­en och passa på att njuta av solen, det ska bli skit­väder igen.

Onsdag, kl. 13:22 (Rond 15 – MTX och Temodal)

En bra dag!

Idag har jag haft en bra dag till skillnad mot mitt webb­hotell som hade lite problem med att fung­era i för­mid­dags.

Med bra menas, mindre ving­lig och kanske aningen mindre dubbel­seende. Det kan bero på att jag i samråd med hematologmottagnen pausat Tegretol sedan igår. Tycker även att jag har bättre känsel i fotsulorna vilket gör att det känns tryggare att stå och gå helt enkelt.

Läkarsamtal

Har precis pratat med min kära läkare och nu är planen denna: Vi avslutar helt med Tegretol, fortsätter med cytot Temodal (totalt 21 dagar) sedan paus några veckor beroende hur mycket blod­värdena sjunkit. Det känns bra att ha en bra dag och att vi har en plan även om den är kortsiktig, men vad är inte det.

Fredag, kl. 14:55 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Solen sinner mot en klarblå himmel.

Goddag!

Idag ser det ut som det kan bli en dag på balk­ongen, 15 grader och sol. Mår bra så ska att passa på.

Igår var det blandat av upp och ner. Sov mest men mina vakna stunder bjöds det både bra och dåligt som jag inte orkade skriva om, men fotade.

Bra: Själselexir

Pipa och tobak. Vet inte om det är någon slags gråimport eller om Social­styrelsen inte hann sätta på sin etikett om att ”Rökning dödar”. Hur som helst missade Socialstyrelsen mitt paket, jag be­höver inte just den på­minnselsen. Nu kan jag säga att jag har en Bentley också.

Mailade mina önskemål på egenskaper på tobaken jag önskade: söt, rund och mild. Fick svar inom någon minut på några tobaks­bland­ningar av en riktig entusiast, hen har garanterat för stort skägg och en surdeg som sattes 1990-talet.

Men viilken FULL­TRÄFF, absolut godaste jag puffat på. Det kommer bli en kvälls­sermoni i sommar, det är en del pyssel (nörderi) kring med att röka pipa. Något att se emot och njuta av varje kväll.

Vissa tycker nog att det är en dålig ide, jag tycker det är av mina bättre idéer faktiskt. Så länge det går att njuta av livet så gör vi det. Puff, puff!

Pipa i en låda

Dåligt: Middagen

Sen hände något som i stort sett aldrig händer. Nickade till så det blev en macka och närings­dryck till middag.

Vidbränd mat i panna

Bra: Pannan

Avslutar som alltid med det positiva och det är att favorit­panna gick att rädda. Ingen slagen botten och gick att rengöra med endast blöt­läggning över natten, bikar­bonat och hand­kraft.

Ren panna.

Jaha, det var Kristi­himelsfärdsdag igår såg jag nu, visste att det var något lurt. Får fira det i efter­hand, kanske med en enhet och ett pipstopp i kvälls­solen på balk­ongen. Är fort­farande stött i kanten över att jag brände maten igår så det lutar åt Foodora. Vi går se.

Middag känns blaha blaha idag, är mer intresserad av enheter och pipstopp i kvällssolen.

Lördag, kl. 15:48 (Rond 15- MTX och Temodal)
Sushi och mello.

Annars då, hur ligger vi till med böset.

Tycker det är dax för en samman­fatt­ning om vad fan vi håller på med egen­tl­igen, det behövs för egen del då det lätt blir virrigt.

Lite kuriosa om virrig­het, jag måste ha kommit åt något snabb­kommando på datorn för varje 30 minut berättar Siri vad klockan är. Otroligt störigt i början men efter att inte klurat ut hur man stänger av funk­tionen så har jag vant mig.

Nu tycker jag Siri är toppen mot virrig­het, allt annat är hon sämst på. Skulle önska är att hon med­delade tiden varje hel­timme bara. Hör gärna av dig om vet hur man gör, har googlat arslet av mig men hittar inget.

Ett tag trodde jag att Siri bara var i mitt huvud men några vänner har också hört, så där är vi inte än.

Tillbaka till vad vi håller på med egent­lig­en.

Å där tog energin slut på riktigt… dax för en ostoppbar efter­middags­lur… solen ger inte bara energi, den tar också.

Åter­kommer när jag åter­kommer helt enkelt.
 

Kl. 23:12

Hörni, det blir inte alltid som man tänkt.

Vi får ta den utlovade sammanfattningen av böset imorgon. Solen tog knäcken på mig så det blev en lång tupplur men jag hann beställa Sushi.

Nu fortsätter jag att njuta av sushin och den vackra musiken på tv.
 

Kl. 00:02
Oj oj vilken resa vi får vara med om. Var tvungen att lugna ner nerverna med en GT… Skål!

GT

Söndag, kl. 21:42 (MTX och Temodal)
Dave the Diver på tv med en stol nära. PS5.

Ska bara… sa Alfons Åberg

Tillbaka till vad vi håller på med egentligen. Förlåt men vi tar det imorgon.
Har ingenting att skylla på mer än att Malte och Andreas kom på fika när jag skulle börja skriva.

Sen kom jag på den briljanta iden (igen) att sitta nära TV så det inte blir så mycket dubbelseende och spela Dave the Diver. Så det blir tv-spel, rest-suschi och glass ikväll.

Imorgon kommer en fysioterapeut med en käpp… och en rullator. Det blir spännande och se vem som vinner kampen i att stänga ytterdörren med rullatorn kvar i lägenheten. Hon kommer garanterat vinna för jag har i stort sett inga muskler kvar.

Nu blir det Dive the Diver och glass med chokladsås. Myset!

Onsdag, kl. 16-tiden (MTX och Temodal)
Rullator

Skärp era sinnen och vässa pennorna, för nu kan det bli rörigt.

För här kommer äntligen den utlovade sammanfattningen.

Förbered er på oorganiserad text och obegripligheter i kolossala mängder, en bra bild hur det står till hjärnan. Jag kommer korra i efterhand om det blir totalt oläsbart.

Möte med LAH

Så igår var LAH (Lasaretts­ansluten hem­sjukvård) och kära Erica här på ett första informationsmöte och FAQ. Av den anledningen, ett öppet samtal blev min enda förberedelse att baka en Sverige­kaka. Det sket sig pga. ute­bliven ork, Andreas räddade upp det med en tosca-längd i samband med en allt oftare företeelse, kompletterings­inhandling.

Åter till mötet som var toppen, efter att ha klämt och känt på varandra nära en timme var både jag och Erica överens, 100% bra och förtroende av teamet i vad de hade att erbjuda och inne­höll allt vi hade hoppats på. LAH-teamet vi träffade bestod av 1 LÄK, 1 SSK och en ST. LÄK. STORT! Tack till alla in­bland­ade.

På torsdag kommer en SSK från snackar lite mer detaljer. Torsdag är ju imorgon, å jag som gav bort den sista kakanbiten till fysio­terapeut­erna som var här med rullatorn. Hur ska det här sluta? Vi kommer lösa det!

Både bra och dåligt men absolut MEST BRA.

Alltså, bedömningen är att jag kvalar in och nu är med på LAH:s skrutt­lista eller varför inte Bucket list. Åter­kommer om mer vad LAH innebär rent med­ic­inskt och prakt­iskt när jag vet mer.

Rullator vs. Jaget och självbevarelsedrift förlorade jag stort.

Tack och lov förlorade jag två matcher mot en bättre vetande fysioterapeut som kan oss nybörjare på hjälpmedel.

I måndags förlorade jag så klart och som tröstpris fick jag en rullator i storleken XS. Dagen efter ringde jag upp och bad att får byta till str. S.

Nu är rullatorn min bästa vän. Jag kommer berätta mer om alla pros och cons sen för det kräver ett stort inlägg känner jag nu.

Den andra matchen förlorade jag utan att veta att den ägde rum. När den större rullatorn lever­era­des av samma fysio­terapeut från tidigare så monterades ett hand­stöd till toaletten av en annan fysio­terapeut med sk. Ninja­teknik.

Hand­tagen är toppen!!! Det bästa är att jag nu har ett bra stöd när jag duschar också.

Nästa dumstrut­motstånd är larm har jag redan gett upp. Ska skicka in en ansöka om det till kommunen men vill först ta mötet med LAH imorgon.

Rullator-Dunk!

Bollen (högtalare) passar perfekt i påsen vid rullatorns grill.

Rullator-Dunk! Ni hörde det här först och troligen för sista gången. Idag har jag bara lyssnat på Taylor Swift, ”Man vill ju hänga med”… märkte ni hur det öppnades ett litet fönster för befogad avskjutning där.

Oss Rullators emellan

Finns det någon oskriven regel, vinkar vi som motor­cyklister gör? Stannar man upp och växlar några ord. Snacka lite sjukdom å elände? Det kommer jag inte göra iaf. Om jag nu inte ser en vädjande blick.

Lidl ska jag iaf. undvika (sedan gammalt) det finns några stammisar som vill prata om hur svårt livet kan vara… varje dag… hela tiden… länge. Been there, Done that.

Nu ringer HQ (Hematologen)… åter­kommer!

Fredag, kl. 17:12 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Sverigekaka på en köksbänk.

Mer om hur vi ligger till med allt

Igår hände det nästan för mycket som jag ska försöka samman­fatta.

Dagen började i ottan med att baka en Sverige­kaka till andra hem­besöket från LAH, man vill ju bjuda på något till kaffet.

Den här gången kom samma SSK från LAH som var här vid första träffen över för att vi skulle lära känna varandra mer. Vi gick igenom ett sånt där obiliga­to­riskt in­skrivnings­form­ulär som de har på sjukan.

Vi hade ett bra möte men vi sket i kaffe och Sverige­kakan pga. värmen, istället delade vi på en läsk jag inte alls re­kom­mend­erar, snarare vill varna för. Det var någon slags Pepsi Max med någon smak. Det blev iaf. över två halvfulla glas från en liten burk.

Ingen av oss sa något, bara en tyst överens­kommels om att det var en skit­läsk bevisade att vi redan nu hade en bra kommunikation. Bra betyg när jag inte kan svälja gröt utan hjälp i fram­tiden. Hoppas jag inte får Pepsi Max om jag gjort något dumt bara.

Några som däremot skiter i vad det är för väder är när det vankas kaka är Hanna och Erica som också råkar vara SSK. Vid 13-tiden dundrade de in och undrade vart kakan var? Under fikat ringde Christopher, han är polis. Vi skulle höras av senare men han fick nog span på något bus. Han brukar ringa upp å säga att han ringer upp.

Vid 16-tiden bankade ytterligare ett kak­moster på dörren, det var Magnus som hade sniffat sig fram, han är brandman.

Så om 112 inte svarar kan ni ringa mig så ordnar vi något.

 

Idag har jag suttit ute på balkongen och skrivit det här, det är allt som hänt idag. Är fortarande trött från igår.

Nu ska jag ta en dusch med mina tre nyfunna vänner, för det är pollen precis överallt å jag behöver pigga på mig.

Söndag, kl. 12:16 (Rond 15 – MTX och Temodal)
En blomma och en högtalare på en balkong.

Vilket väder vi har

Men vi är inte här för att prata om vädret.

Vi ska prata om mig, vad roligt! De senaste dagarna har det handlat väldigt mycket om fika.

Fika är faktiskt viktigare än sjukdom å elände i det skick jag är mig i nu. Hänger gärna med ett tag till så länge symtomen inte ballar ur. Inte om, utan när de trista dagarna kommer. Det är då LAH kommer in in i bilden på riktigt. Nu blev det mörkt men kan det få vara. Mörkt behöver inte vara dåligt. Allt kan inte vara solsken och glass på balkongen som idag.

Känner mig så trygg man kan känna sig och att det är rätt beslut att testa att vara hemma så länge som möjligt, helst hela vägen. Tack alla som läser och har hört sig genom åren. Det ger mig energi och mening att hålla på.
 

Kl. 19:58

Utdrag från journalen

Tanken att jag skulle copy/paste lite från massor med nya journalanteckningar från mina nya vänner på LAH, har själv inte läst igenom allt. Istället blev det ännu mer fika. Magnus och en av döttarna kom över på…Fika. Fick även mer ro för själen då jag blev av med en hel del prylar som jag aldrig kommer använda igen.

Dags för en tupplur… det är mycket ”återkommer” nu men solen och fika tar på krafterna. Hej så länge.

Måndag, kl. 05:22 (MTX och Temodal)
Frukost på ett bord. Skinkmacka och 2 ägg och kaffe.

God morgon

Jaha, idag vaknade jag i tidigt och var hungrig.

Att vara hungrig är ett bra tecken på att kroppen fung­erar, tänker jag.
 

Det är lite så svårt med smakerna just nu… igen!

Det beror nog på en kombination mellan cytot och bort­domningarna i hö. hövve.

Igår bad jag Magnus köpa med sig kokt skinka, något jag typ bara äter på julen. Rökta saker smakar bara salt på skarpt sätt. Gravat var länge sedan jag åt, det blir nästa grej att testa. Tror även in­lagd sill kan vara värt att testa. Det får bli lite trial and error en tid fram­över, spänn­ande ändå.

Kokt skinka smakade nästan helt ok med en klick majo, om jag kunde hoppa högt skulle jag inte göra det ändå för så gott var det inte. Ägg smakar ingen­ting men är mättande, nyttigt å bra för socker­suget.

Skriver mer sen om jag kommer igång med journal­anteck­ning­arna.

Tisdag, kl. 19:44 (MTX och Temodal)

Det är mycket nu. Mest bra saker.

Ni som hängt med ett ta har blivit härdade med att det inte alltid blir som man tänkt eller utlovats.

Så ni som sitter på nålar och väntar på journal­anteckningar som utlovats får hålla er ett tag till. Tror inte att ni är så många men jag vet att ni finns där ute. Ni vet själva vilka ni är, lite som en militärt överintresserad personer fast inom medicin… på ett bra sätt så klart. Ni vet att jag gillar nörderi inget halvdant jönseri här inte.

Det är lite som preppers, det leder tankarna till… knivar i lådor och hästar som inte är hemma. Sen ser jag på mig själv, jag är en prepper också fast inte för att överleva någon apokalyps, kanske precis tvärtom, för just nu håller jag på att preppa för att dö på ett så bra sätt som möjligt. Det är nörderi next level och som det nog kommer handla om en hel del om i bloggen framöver. Saker som ska fixas, världsliga tingets i det stora sammanhanget men som ändå ger ro i själen. Nog om det för nu.
 

Fullspäckad dag igen

Soluppgång
I ottan kom solstrålen Erica och tappade blod, spred glädje och harmoni sin vana trogen.
 

Sen ringde Skatteverket upp och skrattade åt min deklaration.
Nej exakt så gick det inte till, jag skrev en notis i min deklaration att gärna fick ringa om något var oklart. Det var därför de ringde upp. Hon som ringde lätt trött på livet i början men när vi la på lät hon glad. Fick känslan att hon hjälpte till med obegriga termer och siffror mer än praxis. Skatteverket får 10/10 med guldstjärna i att hjälpa ett hopplöst fall.
 

Lite senare kom grannpojken över och vi fixade lite med PC-relaterade saker.
Han och jag har en deal. Han får loota plast och teknik och han hjälper med att lyfta tunga saker, slänga sopor och annat jag inte klarar av längre. Win, win för båda. Nu finns det inte mycket kvar förutom det jag själv ”behöver”.
 

På eftermiddagen kom mammas gamla polare över och våldgästa med teknikstrul och fika.
Vi kom båda fram till att hon nog bara hade otur när hon sist försökte ringa, för det gick alldeles utmärkt att ringa, tror det bara var en slug plan för fika. Sen glömde hon sin solhatt så då passade jag på att loota postboxen efter 2 veckor, den var halvfull med lokaltidningar och annat skit, kan vi inte bara sluta med post och bara köra hårda paket.
 

Det får bli näringsdryck till middag för nu är jag redo för soffan.

Torsdag, kl. 22:14 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Torsdag, kl. 22:14 (Rond 15 – MTX och Temodal)

Titt Ut! Nu vet jag vart ena fråge­formuläret tog vägen.

Vilken tur för mig att formuläret bara hade frågor om smärtor den senaste veckan, vilket varit noll.

I för­middags hade jag ett nytt hemb­esök från LAH. Kom på den geniala iden att Lasarett­ansluten hem­sjuk­vård som jag haft svårt att komma ihåg är en låt som ungefär går så här: ”LAH LAH LAH”.

Det blev ändå hur för­virrat som helst med en ny SSK och en kurator som givetvis hade samma namn och båda ringde för att be­rätta att de var på ingång. Första tanken var, OK nu har hjärnan slutat fungera helt. Det ordnade upp sig när de båda presenterade sig som Sara. Det finns tydligen även två Karin i rehab­teamet så det kommer bli rörigt igen. Men vad är inte det i dessa tider.

Vi hade ett bra samtal som mest hand­lade om att lära känna varandra.

Nästa gång jag träffar LAH igen så blir det i deras lokaler, exkta vad vi ska hitta på har jag redan glömt men träffa teamet, kanske ta prover och bekanta mig med en­hetens lokal­erna. Ser fram emot det.
 

Annars då?

Är lite ofokus­erad men har ändå fått mycket gjort med att sortera och rensa vidare med sådant jag inte behöver.

Tror hjärnan är lite över­ansträngd just nu med: allt nytt med LAH, sol, tankar hur lägen­heten kan an­passas så bra som möjligt och sen cytot Temodal även om det är satt på paus sedan någon vecka till­baka. Det har blivit väl­digt mycket input och mycket att tänka på den senaste tiden.
 

Har börjat nicka till när jag sätter mig ner, fastnar på något sätt.
Vet inte riktigt vad det hand­lar om men det är en ny slags trött­het eller utmatthet.

Sen kan jag bli sitt­andes i 2-3 minuter bara för ladda för att resa mig upp… tror också att jag tappar tråden när jag får frågor och aldrig kommer till ett svar utan svävar ut till allt möjligt blaj… händer det är det bara att avbryta mig och dra tillbaka mig till jorden igen.

Imorgon ska jag tvinga mig själv att göra absolut ingen­ting så hjärnan får vila.

Lördag, kl. 21:50 (Rond 15 – MTX och Temodal)

Oj jag behöver klippa naglarna är det första jag kom att tänka när jag började skriva. Har liksom vinklat upp datorn. Vi får se om jag kommer tillbaka för nu är det spretigt med det mesta… kanske hittar något viktigt att göra på väg till eller från toaletten. Spännade och se om det blir något mer ikväll.

Tillbaka det är inte många meter till tjotta

Då ska vi se, så som mina senaste dagar sett ut så passar det med ett inlägg varannan dag. Mycket långfikor med bra samtal om allt från döden, livet och Nutella.

Utresningen av saker som inte används fortsätter.

Ett tag hade jag den gamla regeln: en sak in, en sak ut. Nu är det snarare 10 saker ut 0 in, det börjar se ut som en sjukhussal hela lägenheten.

Nej då inget kortison-ryck. Det handlar mer om att sortera saker som har ett emotionellt värde, är praktiskta eller roligt att ha i framtiden.

En solskenshistoria

Min gamla HiFi (retro) kommer äntligen få återvända hem!

Ja efter ungefär 40 år återvänder AKAI till sin förste ägares son Christopher, fint va?

AKAI-racken består av: skivspelare, förstärkare, FM-radio och ett kassettdeck som en gång i tiden tillhörde Christophers pappa, som tyvärr också dog i cancer för tidigt.

Den har varit som en diamant på 50 kg som jag använt till och från sedan mellanstadiet. Det är en sån pryl som jag vägrat sälja vidare och nu skulle vara helt otänkbart att den hamnar hos någon random person. De senaste åren har den stått i kallförrådet och väntat precis det på det här.

Ibland faller bara bitarna på plats.

Annars är det som tidigare, efter sol och mycket hjärngympa (prata med folk) så har jag mest vimlsat runt och satt mig på olika ställen och nickat till precis som tidigare. Tror det är någon form av fatigue som håller på, orkar inte ens tomglo som jag brukar vara bra på.

Imorgon kommer C tillbaka på snabbbfika med döttrarna och leverans av inlagd sill och färskpotatis. Det är fortfarande knepigt med smakerna, men vi vi ger inte upp att testa oss fram.

Nu ska jag leta efter efter någon film jag redan sett och somna i soffan för sängen är kaos.

Söndag, kl. 10:55 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Vindruvor och en pipa

Viktig upptäkt.

Idag har jag äntligen hittat en smak som fungerar.

För mig är det här en stor sak! Vindruvor! Så glad äntligen hittat något att stoppa i munnen som smakar gott eller åt något alls. Kombinationen med texturen från när skalet klickar till (som en bra wienerkorv) och sedan deet svala söta fruktköttet är 10/10. Eftersmaken ligger kvar länge också, om det är i huvudet i munnen spelar ingen roll, det är upplevelsen vi är ute efter.

Livselexir

Så det mina två stora livselexir är just nu vindruvor och piptobak, gott och inte så onyttigt. Pipan är nyttig för själen/huvudet, inget annat ska tilläggas. Enheter somnar jag på stående om ingen underhåller mig med spännande.

Nu ska jag puffa ett pipstopp på balkongen så blir grannarna glada och vet att jag lever.

Tisdag, kl: 12:04 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Testar vidare med olika smaker. Vindruvor, ost, inlagd sill och leverpastej.

Tiden är konstig för mig har jag märkt

Även dygnen känns ur led, just idag kanske för att jag var uppe med tuppen men även annars också.

Det händer ”mycket” i min värld och jag tänker jag att det ska jag skriva om. Sen glömmer jag bort vad jag skulle skriva. Vad gjorde jag igår t ex? Det var ”fullt” upp iaf.

Idag vet jag vad som hänt, det började med att ängeln Erica kom med rabarber, tappade blod och snackade lite skit. Sen kom Magnus och snackade ännu mer skit och flyttade saker åt både mig och pappa. Just det, han var här igår och gjorde samma sak… sen var det något mer… som är borta. Hjärnan asså?! Magnus tyckte att jag borde ha ett litet anteckningsbloch, som det heter på tyska. Det har jag, sen ska man ha en penna och komma ihåg att skriva ner också.

Olika smaker och variation.

Just det imorse provade jag en frukost med olika smaker och lång tid mellan bitarna så smaklökarna nollställs. Små snittar kan man säga och då kom smakerna fram lite. Så min nya strategi (om jag orkar) är att äta lite av olika smaker ofta. Vi får se hur länge det håller innan jag latar till mig å bara svepen en näringsdryck.

Brandsäkerhet

Apropå ingenting så håller hantverkare på i klädkammaren… spännande va? Exakt vad det gör kommer jag INTE återkomma till, det är 5 årsfix av något som det var fel på och har med brandsäkerhet att göra. Ni får nöja er med det.
Hål i en vägg

Imorgon kommer fysio över och ska titta på min säng och läkarsamtal under dagen. Hej så länge.

Rörigt!

Kl. 13:08
Men Urk, tidigare var det skönt på balkongen men nu får hantverkarna bli klara snart, solen bärnner på bra nu. Kommer att sova gott inatt.

Onsdag, kl. 22:38 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Onsdag, kl. 22:38 (Rond 15 – MTX och Temodal)

Hjärntrött och lite dött

Är det vuxet om jag skriker åt ungarna sluta skrika.

Det finns en cykelbana som är brant nära min balkong, det är kul när det går fort nedför, inga konstigheter alls. Men idag var det ett barn som skrek när hon sprang ner?! Å andra sidan kände jag igen mig inombords när två fysio-änglar höjde upp min säng och monterade det stabilaste iPad stativet jag sett. Stativet går även att använda till annat också.

Det blev riktigt bra med sängen, mycket enklare att ta mig i och ur sängen utan att det ska vara en grej.

Det betyder att jag behåller min gamla säng ett tag till. Nu kan jag köpa en TV/projektor att ha i sovrummet. Eller en högtalare till. Mono-ljud på toaletten är för amatörer. Skämt och sido, igen så bra att man får låna hjälpmedel tills man inte behöver dem längre! Tack Håbo kommun.

Sitter i skrivande stund och tittar på bädd­madrasser och kuddar från Tempur, vilken djungel. Vi får se om jag orkar nörda ner mig… för det går vad jag kan se på deras hemsida.

Fortsatt hjärn­trött så plitar bara ner i punkt­form och kanske åter­kommer till det, om jag kommer ihåg.

  • Bra läkarsamtal idag, vi återupptar Temodal (cyto) imorgon (start 2024-05-30) i 20 dagar.
  • Små korrigeringar i medicinlistan. Tegretolet är perm bannnat.
  • Ingen nedtrappning av tokmedicinen tills vidare.
  • Prover en gång i veckan.
  • Ett första besök hos LAH LAH LAH nästa vecka.
  • Drick mer. Ingen hysteri men tänk på socker­intaget så länge höga doser tokmedicinen pågår.
Torsdag, kl. 17:40 (Rond 15 – MTX och Temodal)
Lakrits_svensk_javlar

Javisst!

Måste ta en snabb powernap, vilken cliffhanger.

Hemligt meddelande till J och M och alla andra i världen, dörren är öppen och man får skrika och mig idag om det skulle behövas. Måste bara blunda, somnar stående atm.
 

Kl. 23:33

Jaha, hur gör vi nu

Ny strategi som går ut på att fylla på under rubrikerna.

Förmiddagsbesök från LAH

Grannen och Svenskjävlar

Golfminnen, rabarpaj och AW på Ballen med Marie och Jonas

Apoteket Hjärtat + Best = Sämst

Återupptagning av Temodal (cyto) 20 dagar

Nu orkar jag bara kolla om ”nya” streaming­tjänsten MAX har något å somna till… Imorgon ska jag är ambitionen att fylla rubrikerna med innehåll för imorgon är inget inplanerat… vad jag vet.

Fredag, kl. 22:40 (Rond 15 – MTX och Temodal)

Mår bra men måste ta en hjärnpaus.

Försökte med strategin med rubriker och sedan fylla på… det sket sig.

Nu är strategin att vila hjärnan 100% tills jag känner för att skriva. En del av hövve vill skriva, den andra vila från text. Kanske kommer tillbaka imorgon, kanke en om en veckan, en månad?… ingen aning.

Tack alla som återkommer till bloggen, men ni kan chilla med det ett tag framöver. Men jag kommer tillbaka, det ”lovar” jag.

Fatigue

Tror det är någon slags fatigue som påverkar vissa hjärnfunktioner på ett på annat sätt än tidigare. Det gäller text och ansträngen att komma ihåg det jag vill skriva om.

>Mer om fatigue kan man läsa om här!

Nu ska jag kolla Collateral på SVTPlay, tips den är toppen.

4 juni kl. 02:00 Fortfarande trött och flåsig, får en del gjort mina vakna timmarna sen slocknar jag stående. Tror bloggens upplägg kommer se annorlunda ut i framtiden.