Tisdag, kl. 17:21. Lumbal punktion (Rond 12)
augusti 1, 2023Fredag, kl. 16:53 (Rond 12)
augusti 4, 2023Frutti di Mare, del 2
Clayan tog min efterlysning på Frutti di Mare på allvar. Lagom är en dålig beskrivning av Clayan. Han kommer hur som helst över med både ingredienser och kunskap.
Så nu är alla vassa föremål, tändstickor och finporslin undanplockat. Det här känns bra, tryggt och bra, allt kommer ordna sig.
Kl. 23:35
Vaknade nyss. Ingen dog och maten blev supergod. Vi körde enbart på känsla och det var Clayan som höll i taktpinnen, han blev nästan lite dominant och körig ett tag.
Själv hackade jag lök, snittade scampi och bläckfisk samtidigt som jag ”lyssnade” när Clayan tänkte högt och gav order. Efter mat, vin och socialt umgänge var en gubblur oundviklig, man är ju inte 50 längre. Och ungefär så här gjorde vi.
Ingredienser: blåmusslor, scampi, bläckfisk, schalottenlök, vitlök, chili, vitt vin, krossade tomater som vi vattnade ur och pasta (linguine).
Vi började med att miss-anpassa allt, den här rätten ska gå fort att tillreda för att magin ska uppstå, tänk tjoff, så fort nästan.
Vi började med att koka en buljong på hälften av blåmusslorna. Sedan svettade vi av schalotten, vitlök och chili i massor med olivolja i en stor panna, samtidigt som pastan kokade. Sen åkte musslorna i tillsammans med buljongen, tomatkrosset och vinet. Strax efter scampi och bläckfisk. Slutligen pastan, och givetvis en klick smör. Klart och ska ätas pronto.
Vet inte om vi bara hade tur men jag tycker allt blev helt perfekt i konsistens och smak. Milda och rena smaker från havet med bra råvaror. Det här kommer jag göra igen, det är både enkelt och supergott, det enda som krävs är att miss-anpassar allt innan, sen är det bara köra. Lycka till!