Från och med idag har vi ökat kortionintaget med varje dag istället för enbart på helgerna.
Det betyder att vi håller tillbaka symptomen men också i ett behandlande syfte. Vi fortsätter med Imbruvica i oförändrad dos och DLI (donator lymfocyter) gör sitt med att vara med i systemet. Det kan betyda att jag kommer bli piggare, pundigare och kommer se ut som en svullen gris i ansiktet.
Nästa steg är att onkologerna och strålningsgänget återkommer om strålning är en bra eller dålig ide, troligen i början av nästa vecka.
Vad omständigt det är när man är nybörjare och vilken tid det tar med alla moment och jäsningstider.
Är i skrivande stund ungefär halvvägs. Degen är jäst första gången, mandelmassan är klar och nu ska jag dela upp degen till bollar på 60-70g som ska jäsa 1 timme till.
Receptet jag kör är ett ihop-plock från personer jag tror på, sen har jag plockat russinen ur kakan av det jag tycker låter bra. Smart va? av en som inte kan något om bakning.
Camilla Hamids tillvägagångssätt med många husmorstips mm.
Zeina Mourtadas mandelmassa och husmorstips.
Allt om Mats recept på deg.
Egen twist är flingsalt, lime och vaniljsocker i mandelmassan. Den blev god och inte sådär förbaskat mastig och söt. Om ca. en timme åker stackarna in i ugnen. Spännande!
Edit (kl 23.14)
Är i det stora hela nöjd med slutresultatet.
Nästa år eller om jag för feeling innan dess så vet jag vad som gick ”fel”, iaf. gentemot min vision om den perfekta semlan. Har antecknat följande förbättringar till nästa gång: ”Låt sista jäsningen jäsa mycket längre”, ”Skala inte mandeln för finare färg på mandelmassan”, ”Mer mortlad kardemumma”.
Det viktigaste och mest utmanande är fluffigare bröd.
Tänker, mer knåd och längre tid på sista jäsningen. Knådade ändå i 25-30 minuter, om det krävs ännu längre tid ska jag nog hitta något annat att ägna mitt liv åt.
Det kanske behövs en köksassistent ändå, det känns samtidigt så himla onödigt med tanke på hur sällan jag bakar. Vi får se, jag kommer vara extra vaksam på idiot-inköp nu när kortisondosen är höjd till skyarna under en period framöver.
Tur att jag har många hjälpsamma grannar som hjälpt till med överflödet ikväll. Alla gick åt!
Näringsintaget har varit sisådär idag. Frukost/lunch: kaffe, avsmakning av mandelmassa och 1,5 semla. Middag: kaffe, muffins och pepparkakor hos en av grannarna som åt semla, kanske Fatso-onsdagen är min nya tradition.
Imorgon blir garanterat nyttigare för kroppen skriker just nu.
Mild GvHD i kinderna. Konstant tinnitus.
POWER: 7/10 BT: 108/74