Söndag, kl. 16:35 Solheim Cup (Rond 12)
september 24, 2023Tisdag, kl. 19:05 (Rond 12)
september 26, 2023Kantareller
Min snälla granne Christina kom över med några ton kantareller.
Det var så mycket att jag måste frysa in 3/4, man vill ju lixom fortsätta att tycka om svamp. Nu är kantarellerna förvällda och står och svalnar innan de åker in i frysen. Visste inte att svamp bör förvällas innan men nu vet jag det.
Förvälla kantareller
Kantareller som ska frysas in måste först värmebehandlas för att inte bli förstörd av enzymer, samt behålla smak och konsistens.
Förkoka svampen i sin egen vätska tillsammans med 1/2 tsk salt per liter svamp.
Lägg svampen i stekpanna och låt sjuda 10 minuter. Tillsätt lite vatten om svampen är torr.
Låt svalna, förpacka i påsar och frys sedan svampen.
Källa: Allt om Mat
Förkoka svampen i sin egen vätska tillsammans med 1/2 tsk salt per liter svamp.
Lägg svampen i stekpanna och låt sjuda 10 minuter. Tillsätt lite vatten om svampen är torr.
Låt svalna, förpacka i påsar och frys sedan svampen.
Källa: Allt om Mat
Det blev en stående kantarelltoast till lunch. Ikväll blir det rester, *Beep* vad duktig jag är på noll matsvinn, förvånar mig själv faktiskt.