
Inga konstigheter – Mån, kl: 15.27 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
december 19, 2022
Nytt synfält och trött – Ons, kl: 16.39 (Rond 11, Cytarabin, DLI & Imbruvica)
december 21, 2022Idag var det provtagning nere hos vännerna på BålstaDoktorn. Värdena är säkert bra, har slutat kolla på 1177 då jag sällan har fel på några decimaler, like a Bosch. Det kanske jag får äta upp. Skulle det vara något så hör hematologerna av sig.
När jag kom hem pratade jag med pappa om hur vi gör med maten på julafton.
Fick till svar, något i stil med: ”Ja vi äter väl något gott”. Bra ide! Varken jag, pappa eller mamma, när hon var med oss har varit några stora fan av julmat. Till slut kom vi fram till att det vore gott och kul med en plankstek.
På den tiden då det inte var något konstigt med att röka inomhus var vi stammisar 2-3 gånger om året på klassiska Godthem. Deras paradrätt var/är plankstek.
Så nästan hela dagen har gått åt till att leta efter planksteks-plankor.
Hade nästan gett upp och tänkte att det får bli till att köpa nya. Nya plankor är totalt meningslöst innan de blivit inbrända då de inte ger någon smak, så jag var inte superpeppad.
Men, ja på sista stället jag letade så låg dom bara där i en kartong och log mot mig. Blev så glad att jag tog fram riktiga kameran.
Den här gången tänker jag försöka följa slaviskt efter Markus Aujalay recept och tillredning.
I normala fall brukar jag av någon anledning vilja ändra på något litegrann. Vill lägga till min egna tweak… som säkert ofta blir lite sämre än det som det var genomtänkt. För jag är inte genomtänkt alls utan höftar in något bara. Sen tänker jag en äppelkaka med egen vaniljsås och ostbricka. Säkra å smarriga kort.
Markus Aujalays recept på Plankstek
Ingredienser för 4 personer
600 g oxfilé
olja och smör till stekning
vitlök
färsk timjan
Mos (Pommes duchesse)
1 kg skalad mjölig potatis
2 msk smör
½ dl neutral olja
4 äggulor
muskotnöt
salt
Sätt ugnen på maxvärme med övergrill och gratinera potatisen ca 2-3 minuter tills den får färg.
Till servering
150 g haricots verts
70 g bacon
2 plommontomater
1 rödlök
1 liten romansallad alt gemsallad
olivolja
rödvinsvinäger