Den här gången inte för någon feeling utan för dodga ”Bäst före datum”. Pannkakor är perfekt för ägg, mjölk och vispad grädde som börjar bli gammalt.
Ja ni ser etiketten: ”SMÖR- & RAPSOLJA”. Trodde jag hade fyra regler i köket… förutsatt att inte någon laktos- intolerant eller gluten- allergiker dyker upp och förstör stämningen.
Riktigt smör, riktig grädde, vitlök och citron ska alltid finnas ”inom en armlängd”. Det var mina regler i mitt kök. Men som det är nu med smör för runt 140 kr/kg så kröp jag till korset idag. Om det inte måste vara smör, t ex för en bea så får det bli fusk-smör. Och jag kommer troligen fortsätta med det även när priserna lugnat ner sig för det fungerar utmärkt för stekning iaf.
Kul också att lägga priserna på minnet så det inte blir allt för normaliserat/hjärntvättat i huvudet.
Alltså: 2022-12-17, kostade 500 g Svenskt smör från Arla 65-70 kr på Coop, ICA och Hemköp (okampanjat).
Oavsett vad så kan margarin fortfarande dra dit pepparn växer… i all oändlighet… Amen!
Imorgon tänker jag prata om disktrasor. Det ni, det blir spännande.