JUNI & JULI

2022-juni
2022
jun 01

Check på LP och cyto – Ons, kl: 12.20 (Rond 10, DLI mm.)

Check på LP och cyto – Ons, kl: 12.20 (Rond 10, DLI mm.)

Hej

Då var LP inkl. påfyllning av cyto och två timarsm ryggläge avklarat. Resultat från förra LP visade att det fortfarande fanns en ”population” av leukemiceller i ryggkanalen så vi kör som väntat vidare med tillbakahållande medikamenten.

 

När nästa behandling blir vet vi efter att patologen räknat celler från dagens skörd.

 

Share
jun 09

Planering och lite växtnytt – Tor, kl: 16.28 (Rond 10, DLI mm.)

Planering och lite växtnytt – Tor, kl: 16.28 (Rond 10, DLI mm.)

Förlåt men nu blir det om växter igen.

Idag blev det sticklings-julafton hos grannen. Det fanns mycket att välja mellan och fick ta det jag ville ha.
Det blev två varianter av palettblad då mina gamla dog när jag var inlagd på sjukan. Det blev en röd och en fulsnygg som jag redan döpt. Den röda får heta Hema­tologen och den ful­snygga Draken.

 

Annars händer inget speciellt. Jo! sommarens upplägg är klart.

Det blir LP, cyto och kortison i ryggen var 3:e vecka tills vidare. Förmodligen kommer det märgas också för kontrollera hur benmärgen sköter sig, samt underhåll av CVK en gång i veckan.
Det blir nog lite glesare mellan inläggen i sommar om jag nu inte får feeling att skriva något off-topic t ex. om mina växter som alla är jätte­intresserade av.

 

Journalanteckningar

”ALL rond. Planering för behand­ling under sommaren, fortsatt intratekal behand­ling var 3e vecka (i avsaknad av CNS symtom av sjd eller biverk­ningar). Vid it behand­ling ges cytosar och kortison (ej mtx då ej kliniskt svar vid singel mtx). Om utsläkt GVHD reaktion kan senare ytterligare DLI övervägas.”

 

Ikväll är det Summer games fest som är ett event där man presenterar kommande dator­spel. De där eventet och för övrigt alla event inom spel­branschen brukar vara en studie i hype, rygg­klappningar, besvikelser och cringe. Kan bli under­hållande.

 

Share
jun 11

Donken – Lör, kl: 21.50 (Rond 10, DLI mm.)

Donken – Lör, kl: 21.50 (Rond 10, DLI mm.)

Skrev tid­igare att det kommer bli glesare med in­läggen i sommar om det inte händer något speciellt.

 

Nu har det hänt något stort.

Donken öppnade i Bålsta för några dagar sedan! Testade idag och det var som för­väntat mums­igt. Det kommer ordna upp sig med vikten… på fel ställe.

 

Nu har jag inte testat de allra hip­strigaste burg­arna där ute men jag tror trenden med att alla män i hela Sverige ska göra ham­burgare kommer lugna ner sig. Härligt med gourmet­burgare men jag upp­skattar verkligen också enkla burg­are som gå att äta utan att se ut som en trafik­olycka och serv­eras utan en genom­gång om vart korna och tryffeln växte upp.

 

Share
jun 15

Plötsligt händer det…. och nu har det hänt igen – Ons, kl: 19.05 (Rond 10, DLI mm.)

Plötsligt händer det…. och nu har det hänt igen – Ons, kl: 19.05 (Rond 10, DLI mm.)

Idag kl. 16.10 vid Centrumrondellen i Bålsta (Sweden) använde en BMW-förare sin körriktningsvisare, i folkmun blinker. Sist det hände mig var 2014-08-10. Själv höll på att köra rakt fram i rondellen men allt slutade lyckligt.

 

”BMW förare hittade sin blinkers i Bålsta” /TT

Annars har det inte hänt något nytt, var hos BålstaDoktorn igår och fick min CVK servad och på tisdag ska jag till hematologen. Det blir bra.

 

Share
jun 21

Det knallar å går – Tis, kl: 16.40 (Rond 10, DLI mm.)

Hematologmottagningen

Idag har jag träffat min idol och ansvariga läkare.

Vi pratade om ditten och datten och om hur den närmaste tiden kommer se ut. Vi fortsätter med LP och cyto var 3-4 vecka, lite beroende på vad labbråttorna säger efter varje LP.
GvHD-symptomen är en positiv sak då det tyder på att mitt immunsystem ändå existerar och jobbar på. Efter sommaren tar vi nya beslut om fortsatt behandling mm.

 

Hör och häpna, min plan var att efter sjuk­hus­besöket gå och titta Lag SM i fri­idrott där Armand Duplantis med­verkar. Det sket sig då tävlingen INTE var på Studenternas som ligger precis vid sjuk­huset något jag bara hade för­ut­satt av någon ogrund­ad an­ledning. Så nu åker jag hem och hittar på något annat.

 

Share
jun 24

Glad midsommar – Fre, kl: 16.40 (Rond 10, DLI mm.)

Gräslök

Vilket väder hörrni, ska det inte regna på mid­sommar­afton?! Passa på att njuta av vädret för nu vänder det och vi går mot mörkare tider. Mörkt när vi går till och från jobbet, snö­blask och dåligt humör. Glad mid­sommar!

 

Lifehack

Avslutar med ett lifehack. Har du dålig styrning på din gräs­lök? En grill­pinne och en gummi­snodd kommer för­ändra era liv. Om det finns någon som vet hur man får ordning på timjan och dragon så får ni gärna höra av er.

 

Share
jul 07

Blandat – Tor, kl: 17.43 (Rond 10, DLI mm.)

Bägarranka

Bägarranka

Lovade att posta när min bägarranka blommar, sådär. Fler blommor är på G, det ni. Det sista man ska göra är att ge sig själv ett smeknamn men om någon skulle kalla mig för mannen med de gröna fingrar så skulle jag säga, Exakt. Mina växter växer som ogräs. Förlåt skryt.

 

Igår trodde jag att jag skulle bli leggad på Systembolaget. Personen i kassan tittade på mig som om jag var minderårig eller kom från en annan planet. Eller så kände hon igen mig från ett tidigare liv. Det kan också varit ett uttryck för eufori då jag vände alla flaskor med streckkoden åt rätt håll. Eller så var det jag som fick akut autism och missuppfattade hela situationen. Någon legitimering blev det tyvärr inte.

 

Annars är allt som vanligt, igår var jag hos mina vänner på Bålstadoktorn och fick min CVK ompysslad. Nästa vecka är det dags för LP och påfyllning av cyto på Ackis. Om GvHD-symptomen håller sig på en rimlig nivå så blir det en sväng upp till Roslagen med chill tillsammans Clayan och hans familj. Det blir bra.

 

Share
jul 13

Abbe – Ons, kl: 10.50 (Rond 10, DLI mm.)

Abbe

Hej hej, är hos hematologen för rutin LP + cyto inget spännande bara trist upprepning.

 

Journalen

”Cellränkning liquor utan celler, cytospin omogna mononuklära celler och mogna lymfocyter samt enstaka makrofager. Således mkt få celler där fortsatt leukemieng inte kan uteslutas. Fortsätter med intratekalbehandling var 3e vecka enligt plan.”

 

Ikväll blir det däremot spänn­ande då jag får hem lite roliga saker för min nya meditativa hobby som är kniv­slipning.

 

Om du har en favorit­kniv som behöver slipas så är det bara att komma förbi. Mina stackars knivar måste få vila lite från min galen­skap.

Eftersom jag postat så många bilder på LP så bjuder jag på en bild från förra veckans foto­session med grannens hund Abbe. Han är valp och har svårt men koncentrationen. Trots damp blev det ändå några bilder med fokus.

 

Share
jul 28

Uppdatering – Tor, kl: 12.10 (Rond 10, DLI mm.)

Växter

Hej där, ingenting nytt under solen när det gäller mitt bös, vi fortsätter enligt planen med LP, räkna celler samt på påfyllning av cyto var tredje vecka. GvHDn är konstant med milda symtom i munnen och gröten i ögonen har blivit något bättre.

 

Känner mig pigg och uttråkad.

Mina tankar är mer hos en bekant som är under en tumör-utredning och jag vet ungefär vad det kan innebära. Det känns ändå bra är att hen är på Ackis där den bästa tänkbara medicinska expertisen och bemötandet finns samlad under ett å samma tak men ovissheten innan besked är jobbigt. Själv har jag alltid haft en förmåga att ta en dag i taget men jag förstår likväl att det inte fungerar så för alla.

 

Avslutar med lite växtnytt.

Draken och Hematologen håller redan på att växa ur sina krukor och gillar du blommor som blommar mycket så rekommenderar jag att investera i en Bägrarranka. Den blommar hela tiden och länge! Tror att det finns rosa varianter också. Den är placerad på balkongen så jag ser den inifrån lägenheten vilket gör att hela lägenheten upplevs som större på något märkligt sätt. Testa själv att placera något i ögonfallande på uteplatsen eller balkongen.

 

Återkommer så fort jag får feeling att skriva igen, troligen på onsdag då det är dags för LP på Ackis och tid att slå ihjäl.

 

Share